01:27

NIZ PUCNJAVA U SAD Muškarac ubio dve žene na parkingu crkve, u Viskonsinu ranjene dve osobe tokom sahrane

užas

NIZ PUCNJAVA U SAD Muškarac ubio dve žene na parkingu crkve, u Viskonsinu ranjene dve osobe tokom sahrane FOTO

Planeta -

Muškarac je juče pucao i ubio dve žene na parkingu crkve u državi Ajova, a zatim sebe, objavila je policija, dodajući da je još troje mrtvih u nizu nedavnih pucnjava koje su potresle Sjedinjene Države.

Pucnjava u Ajovi dogodila se ubrzo nakon što je predsednik Džo Bajden održao velik govor o oružanom nasilju nakon masovnih pucnjava u Bafalu u državi Njujork, Juvaldeu u Teksasu i Tulsi (Oklahoma) proteklih nedelja.

U međuvremenu, u drugoj pucnjavi koja se dogodila juče su ranjene dve osobe koje su bile na sahrani na groblju u Viskonsinu.

Ispred crkve ubio dve žene pa sebe

Pucnjava u Ajovi dogodila se u četvrtak, ispred Kornerston crkve, fundamentalističke hrišćanske crkve istočno od grada Ejmsa, dok je trajala služba, a kada su policajci stigli na lice mesta pronašli su troje mrtvih, saopštili su iz šerfove kancelarije.

Kad su nadležni stigli na mesto događaja, pronašli su troje mrtvih, rekao je Nikolas Leni, glavni zamenik kancečarije šerifa okruga Stori, dodajući da ne može da navede identitet ni otkrije u kakvoj su vezi možda bili.

- Čini se da je ovo izolovani incident sa jednim napadačem, rekao je Leni.

Nekoliko trenutaka pre nego što je Bajden pozvao Kongres da zabrani ofanzivno oružje, proširi proveru prošlosti i sprovede druge mere kontrole oružja za rešavanje masovnih pucnjava.

U Viskonsinu pucano na pogreb, napadač pobegao

Sjedinjene Države su proteklih nedelja potresene masovnim pucnjavama u kojima je ubijeno 10 Afroamerikanaca u severnom delu Njujorka, 19 dece i dvije učiteljice u Teksasu, kao i dva lekara, recepcioner i pacijent u Oklahomi.

U međuvremenu, u drugoj pucnjavi u četvrtak ranjene su dve osobe na groblju u Rejsinu, Viskonsin, kada je napadač ispalio više hitaca prema ljudima koji su su prisustvovali sahrani, saopštila je policija.

Jedna žrtva je zbrinuta u lokalnoj bolnici i puštena, a druga je prebačena u bolnicu u Milvokiju, zadobivši teže povrede, saopštio je zvaničnik policije uz napomenu da je još traga za napadačem.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track