RUSI GRANATIRALI HEMIJSKU FABRIKU U SEVERODONJECKU Izazvali veliki požar i isticanje nafte
Foto: EPA-EFE/STR

rat u ukrajini

RUSI GRANATIRALI HEMIJSKU FABRIKU U SEVERODONJECKU Izazvali veliki požar i isticanje nafte

Planeta -

Rusko granatiranje hemijske fabrike Azot u Severodnjeck izazvalo je snažan požar i curenje tona nafte, izjavio je u subotu guverner Luganska Sergej Gajdaj.

Govoreći na nacionalnoj televiziji, Gajdaj nije rekao da li je požar u fabrici, u koju su se sklonile stotine civila, ugašen, prenosi Rojters.

Rojters nije mogao nezavisno da proveri izveštaj.

Gajdaj je rekao da su neprekidne borbe u toku u Severodonjecku, malom gradu u provinciji Lugansk koji je postao fokus ruskog napredovanja na istoku Ukrajine.

- Nažalost, neprijateljska artiljerija jednostavno rastavlja, sprat po sprat, zgrade koje se koriste kao skloništa, rekao je on.

Rusija negira da je ciljala civile.

Grad se nalazi na istočnoj obali reke Severski Donjec, čiji opadajući nivoi vode čine ukrajinsku odbranu dalje duž fronta ranjivijom za napade ruskih snaga koje su više puta pokušavale da je pređu, rekao je Gajdaj.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja