VATROGASCI U NEVERICI: Pas slučajno uključio šporet, zapalio tiganj pun masne hrane i spalio kuću VIDEO
Foto: Printscreen/Daily Mail

nema povređenih

VATROGASCI U NEVERICI: Pas slučajno uključio šporet, zapalio tiganj pun masne hrane i spalio kuću VIDEO

Planeta -

Porodični pas izazvao je požar u kući u Kanzas Sitiju nakon što je nehotice uključio ringlu na šporetu i zapalio tiganj pun ostataka masne hrane.

Uznemirene komšije su na lice mesta pozvale vatrogasce iz vatrogasne službe Kanzas Sitija. U požaru niko nije povređen, a dva psa su pronađena na licu mesta.

Kako prenose lokalni mediji, vatrogasci su bili u potpunoj neverici kada su utvrdili kako je požar izbio.

Na snimku sa kamera u kući se vidi kako jedan od pasa ustaje na zadnje noge, staje na šporet i naizgled uključuje gas. Ubro potom, tiganj sa ostacima hrane se zapalio. Bilo je potrebno manje od 10 minuta pre nego što je ceo tiganj izgoreo, a vatra se brzo proširila dok je mast prskala iz posude.

"Od trenutka kada je to uradio do trenutka kada ste zaista mogli da vidite kako mast eksplodira na video snimku i kada je vatra počela da se širi, prošlo je oko osam minuta“, rekao je za Foks4KC kapetan Kris Alvarado iz vatrogasne službe okruga Sadern Plejt.

"Sada postoje novi uređaji sa kontrolama na dodir koje se aktiviraju jednostavnim dodirom prsta. Šapa životinje takođe može da aktivira ove vrste kontrola", rekao je šef vatrogasne divizije Kris Deni i pozvao građane da vode računa o bezbednosti uređaja, naročito u blizini dece i životinja.

Psi, koji su bili jedini u kući u trenutku požara, nisu povređeni.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track