ČEČESKI VOĐA KADIROV: Putin u komi? To je potpuna besmislica, prestanite i začepite!
Foto: EPA

rat u ukrajini

ČEČESKI VOĐA KADIROV: Putin u komi? To je potpuna besmislica, prestanite i začepite!

Planeta -

Čečenski vođa Ramzan Kadirov oštro je odbacio navode da je Vladimir Putin u komi.

U audio snimku koji je postavio na Telegramu, Kadirov je rekao da je "pročitao da je naš predsednik pao u komu" i da "sada traže nekoga ko bi ga zamenio".

Čečenski vođa i bliski saradnik Vladimira Putina odbacio je tu vest kao "potpunu besmislicu", piše ruska Pravda.

"Te priče o Putinu u komi su potpuna besmislica. Nedavno smo razgovarali i moram vam reći da mi je zvučao dobro. Glas mu je veseo, ali i zapovednički. Spreman je da završi posebnu vojnu operaciju i da ne naudi ukrajinskom narodu i njihovoj državi", rekao je Kadirov.

"Želim da dragi Alah da našem predsedniku dug život i mnogo zdravlja i sreće. Svi oni koji šire ovakve glasine, za vas imam mali savet. Prestanite i začepite svoja usta", zaključio je čečenski vođa.

Ukrajinski Obozrevatel je preneo, pozivajući se na anonimne ruske obaveštajne izvore, da je Putin pao u komu posle neuspele hirurške intervencije da mu se ukloni tumor.

Vest je brzo demantovao savetnik ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova Viktor Andrušiv koji je rekao da se izveštaji o Putinovim navodnim zdravstvenim problemima redovno pojavljuju pre velikih govora, a očekuje se da će ruski lider govoriti na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Po medijima mesecima kruže priče o lošem zdravstvenom stanju ruskog predsednika. Lekari uporno odbijaju da komentarišu izveštaje o raku, Parkinsonovoj bolesti i drugim tegobama jer kažu da je dijagnozu nemoguće doneti a da prethodno ne pregledaju i ne sretnu se sa pacijentom licem u lice.

Kremlj je više puta demantovao izveštaje o Putinovim bolestima kao besmislice.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track