PUTIN MI JE PRETIO Bivši britanski premijer: Nisam gajio iluzije o tome kakav je
Foto: EPA/Mikhail Metzel, Profimedia

prisećanje

PUTIN MI JE PRETIO Bivši britanski premijer: Nisam gajio iluzije o tome kakav je

Planeta -

Bivši britanski premijer Gordon Braun otkrio je da mu je Vladimir Putin pretio tokom zvanične posete Moskvi i kaže da Zapad ''nije uspeo'' da se suprotstavi ruskom predsedniku godinama pre njegove invazije na Ukrajinu.

Braun je takođe kritikovao ''globalno nejedinstvo'' nakon što 150 zemalja nije uvelo sankcije Rusiji zbog njene invazije na Ukrajinu.

-Nisam gajio iluzija o tome kakav je Putin, rekao je bivši premijer u intervjuu za Telegraf magazin ovog vikenda, prenosi Dejli mejl.

-Postavljen sam na veoma nisko sedište tako da sam gledao u njega. On je svakako relativno nizak čovek i nosi ove slagane štikle. U svakom slučaju, tog dana je izvadio sve indeksne kartice i počeo da čita sve informacije koje je imao o meni, kao da je želeo da dokaže da zna više o meni nego što ja znam o sebi. Dakle, kada ljudi kažu da se Putin promenio i da tek sada preti, mogu da vam kažem da mi je i tada pretio, prisetio se Braun posete Kremlju 2006. dok je bio ministar finansija.

Braun veruje da Putin odgovara samo na ''beskompromisnu ​​i nepopustljivu demonstraciju snage''.

-Jedina stvar koju Putin razume je snaga, dodao je.

Upozorio je da je neaktivnost Zapada povodom ruske invazije na Krim 2014, koja se dogodila dok je Dejvid Kameron bio premijer, ''dozvola Putinu da pomisli da bi mogao da se izvuče sa daljim upadima''.

On je takođe osudio 150 zemalja koje nisu uvele sankcije Rusiji nakon invazije na Ukrajinu i sugerisao da je jedan od uzroka neuspeha Zapada to što se nije uhvatio u koštac sa globalnim siromaštvom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja