NAPAD NA NAFTNE PLATFORME U CRNOM MORU JE BIO IZNUĐEN: Ukrajina želela da udari na ovom mestu, evo zašto su propali! VIDEO
Foto: Profimedia

rusko ministarstvo odbrane

NAPAD NA NAFTNE PLATFORME U CRNOM MORU JE BIO IZNUĐEN: Ukrajina želela da udari na ovom mestu, evo zašto su propali! VIDEO

Planeta -

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da zauzmu Zmijsko ostrvo. Napad nije doneo rezultate, jer ni jedan projektil nije stigao do cilja. Ovo se navodi u poruci ministarstva, pišu RIA Novosti.

„Juče, oko 5 sati ujutru, kijevski režim je ponovo pokušao da zauzme Zmijsko ostrvo, nadajući se da će naneti masivne vazdušne i artiljerijske udare praćene iskrcavanjem“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Precizira se da je u napadu učestvovalo više od 15 dronova u udarnom i izviđačkom nastupu pod okriljem S-300, koji su radili na području Tuzle i Očakova. Pored toga, strateški izviđački dron Ratnog vazduhoplovstva SAD Global Havk RK-4 primećen je na velikim visinama. Udare su nanosile ukrajinske rakete Točka-U, sistemi Uragan i haubice M-777 od 155 mm sa položaja zapadno od Odese i na ostrvu Kubanski.

„Ruska protivvazdušna odbrana uništila je svo neprijateljsko oružje ispaljeno na ostrvo Zmejni, 13 dronova, 4 rakete Točka-U i 21 raketa Uragan je oboreno u vazduh. Nijedno ukrajinsko vatreno oružje nije doseglo metu na ostrvu“, navodi se u izveštaju.

„Provokativni let”: stručnjak za izgled NATO aviona kod Zmijskog ostrva

S tim u vezi, Ukrajinci su odbili da slete na ostrvo i umesto toga napali su platforme za proizvodnju gasa BK-1 i Krim-1. Kao odgovor na sabotažu, krstareće rakete Oniks uništile su hangare sa Bairaktars-TB2 u blizini Odese i oružje na ostrvu Kubanski.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja