RUSI U DONBASU ISPALILI RAKETU ZEMLJA VAZDUH PA POGODILI SAMI SEBE?! Stvorila se ogromna vatrena lopta VIDEO
Foto: Printskrin / You Tube

rat u ukrajini

RUSI U DONBASU ISPALILI RAKETU ZEMLJA VAZDUH PA POGODILI SAMI SEBE?! Stvorila se ogromna vatrena lopta VIDEO

Planeta -

Na snimku koji se pojavio u stranim medijima navodno se vidi ruska raketa koja je lansirana u nebo, kada je očigledan kvar prouzrokovao da raketa naglo promeni pravac i vrati se da pogodi mesto sa kojeg je lansirana samo nekoliko trenutaka ranije.

Na snimku napravljenom u gluvo doba noći, vide se tri traga koja vode ka nebu, što navodno sugeriše da propala raketa nije bila prva koja je lansirana u ovom napadu od strane ruskih snaga, pišu britanski mediji.

Dok raketa stupa u kontakt sa zemljom, ogromna eksplozija se raspršuje po tom području, varnice lete sa mesta lansiranja i gusti oblaci dima sukljaju u noć, prenosi Ekspres.

Video snimak neuspelog lansiranja rakete iz Kremlja pojavio se na platformi za razmenu poruka Telegram, koja je bila čest izvor mučnih video snimaka sa fronta sukoba u Ukrajini.

Uz video objavljen na kanalu Face Of War na aplikaciji Telegram navodi se da je raketa navodno lansirana iz Alčevska, koji se nalazi oko 20 kilometara zapadno od Luganska na istoku Ukrajine koji kontroliraju Rusi.

Natpis je glasio: ''Neuspešno lansiranje protivvazdušne rakete od strane PVO raketnog sistema Oružanih snaga RF u blizini grada Alčevska, LNR''.

U ovom slučaju, eksploziju je verovatno izazvalo nepotrošeno gorivo rakete.

Nije poznato šta je izazvalo kvar rakete i njen povratak na mesto lansiranja, kao ni ima li u incidentu žrtava.

Autentičnost snimka nije bilo moguće utvrditi.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track