BEŽI ODAVDE I POŠTUJ HIDŽAB! Šokantan trenutak kada zabrađena žena gura i udara trudnicu VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

tužno

BEŽI ODAVDE I POŠTUJ HIDŽAB! Šokantan trenutak kada zabrađena žena gura i udara trudnicu VIDEO

Planeta -

Na društvenim mrežama pojavio se šokantan snimak trudnice koju guraju na zemlju jer je igrala i nije nosila hidžab.

Na snimku se vidi trudnica kako pleše na ulici i koju žena sa hidžabom gura tolikom silinom da ova pada preko deteta koje je sedelo pored.

Trudnica joj ipak nije ostala dužna i ošamarila ju je, samo da bi je žena ponovo napala i počeka da udara.

"Zašto me udaraš", čuje se trudnica. Na šta joj žena koja ju je napala odgovara: "Beži odavde, nosi hidžab. Moraš da poštuješ hidžab!"

"Znaš šta? Trudna sam i nažalost ne mogu sada da se branim", kaže trudnica dok napadačica viče: "Stavi hidžab!

Ne zna se kada je i gde do tuče došlo a snimak je na Tviteru podelila Masih Alinedžad, Iranka koja se bori za prava žena i koja je ceo incident opisala kao "šokantan, gorak i bolan".

"Zašto je ovu trudnicu tako brutalno napala i maltretirala žena, dok su drugi samo gledali? Ćutanje pred siledžijama nije samo opresija več ohrabruje siledžije da nastave da maltretiraju", navela je Alinedžad koja živi u SAD.

Iran, kao i mnoge bliskoistočne zemlje, primenjuje zakone o tome šta žene i devojke od 13 i više godina mogu da nose u javnosti sa naglaskom na "skromnosti".

Žene u Iranu su prinuđene da nose marame, moraju da pokrivaju ruke i noge i zabranjeno im je da nose odeću koja se smatra previše šarenom ili pripijenom. Nepoštovanje ovih pravila koja su izvučena iz govora ajatole Homeinija može da rezultira kaznom od 20 500.000 riala (oko 20 dolara) i do dva meseca zatvora.

Iako je bivši predsednik Hasan Ruani obećao da će ublažiti malo ovaj tvrdi stav, iranske vlasti su u aprilu angažovale 7000 policajaca koji u civilu kontrolišu poštovanje prativa i prijavljuju one koji ne nose hidžab.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track