HOROR U JELOUSTONU: Porodicu u Nacionalnom parku napao bizon, muškarac spasao dete ali završio u bolnici UZNEMIRUJUĆ VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

preblizu

HOROR U JELOUSTONU: Porodicu u Nacionalnom parku napao bizon, muškarac spasao dete ali završio u bolnici UZNEMIRUJUĆ VIDEO

Planeta -

Čoveka iz Kolorada koji je sa porodicom posetio Nacionalni park Jelouston napao je bizon.

Muškarac (34) trenutno se oporavlja od povreda zadobijenih u parku, nakon što je pokušao da spase dete od bizona koji je jurnuo na njegovu porodicu.

Incident se dogodio u blizini velikog gejzira Old Fejtful. Muškarac, čiji je identitet nepoznat, šetao se sa svojom porodicom kada ih je bizon napao, prenosi ABC njuz.

Muškarcu je u "okršaju" sa bizonom povređena ruka i prebačen je u obližnju bolnicu. Dete je pobeglo na bezbedno a muškarcu je u pomoć pritrčao drugi čovek koji je isprskao životinju kako se čini sprejom za odbijanje medveda, prenose lokalni mediji.

Nije za sada jasno poznato da li se grupa previše približila životinji ili ih je bizon napao bez razloga. Zvaničnici Nacionalnog parka Jelouston istražuju incident.

Iz parka upozoravaju da posetioci moraju uvek da budu udaljeni najmanje 23 metra od bizona jer se radi o jako nepredvidivim životinjama koje mogu da trče tri puta brže od ljudi.

Iz Jeloustona navode da je ovo drugi incident u 2022. u kojem se posetilac previše približio bizonu koji ga je nakon toga probo. Krajem maja, 25-godišnjakinja iz Ohaja se previše približila životinji koja ju je probola i bacila par metara u vis.

"Bizon je povredio više ljudi u Jeloustonu nego bilo koja druga životinja. Uvek se držite na najmanje 23 metra udaljenosti od bizona", upozoravaju iz Nacionalnog parka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track