EVAKUISANA ZGRADA U SOLT LEJK SITIJU: Policija oprezno prišla sumnjivom predmetu, a za njegovu demontažu im treba automehaničar!
Foto: EPA/GEORGE FREY

urnebesno

EVAKUISANA ZGRADA U SOLT LEJK SITIJU: Policija oprezno prišla sumnjivom predmetu, a za njegovu demontažu im treba automehaničar!

Planeta -

Policija Solt Lejk Sitija evakuisala je celu zgradu zbog pronađenog predmeta. Odlučili su da postupe sa "izuzetnim oprezom", navodi se u saopštenju, i čak su pozvali specijalnu jedinicu koja se bavi eksplozivnim napravama.

I zaista, pronađeni predmet izgleda veoma sumnjivo, posebno zbog kopče koja liči na fitilj na ručnoj bombi. Međutim, ako ga izvučete, to neće izazvati eksploziju, ali će uticati na rad druge komponente. Naime, svako ko je upoznat sa Audi motorima lako će prepoznati da je u pitanju zatezač kaiša.

Policija je magazinu Drajv saopštila da se „svakom sumnjivom objektu pristupa po najvišim bezbednosnim standardima“. Jednostavno moraju da brinu o bezbednosti službenika i članova zajednice i neće sniziti budnost, čak ni kada je u pitanju naizgled bezopasan U isto vreme podsećaju da se od mnogih uobičajenih predmeta može napraviti eksplozivna naprava. U ovom slučaju ističu kako su reagovali nakon što niko na lokaciji nije znao za predmet.

Već su se našalili na društvenim mrežama zbog „krajnjeg opreza“, pa na Redditu kažu da deo nije originalan i da može da izazove kvar motora i pretvori ga u eksplozivnu napravu.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track