Najnovije vesti

DŽONSONOV PIJANI FUNKCIONER PIPAO MUŠKARCE: Još jedan skandal trese Veliku Britaniju, KRIS PINČER NA STUBU SRAMA
Foto: EPA / Facundo Arrizabalaga / Pool

sramno ponašanje

DŽONSONOV PIJANI FUNKCIONER PIPAO MUŠKARCE: Još jedan skandal trese Veliku Britaniju, KRIS PINČER NA STUBU SRAMA

Planeta

Vlada britanskog premijera Borisa Džonsona bavi se još jednim skandalom nakon što je jedan od funkcionera stranke podneo ostavku na funkciju, a zatim ga je Konzervativna partija suspendovala zbog incidenta koji je izazvao u pijanom stanju u kojem je navodno pipao dvojicu muškaraca na jednom događaju.

Kris Pinčer, čija je uloga bila da održava disciplinu među torijevskim članovima parlamenta, podneo je ostavku u pismu koje je uputio juče Borisu Džonsonu, preneo je AP.

Kris Pinčer
Kris Pinčerfoto: Printscreen Twitter @ChrisPincher

- Previše sam popio u sredu uveče - naveo je Pinčer u pismu i dodao da je postideo sam sebe i druge ljude, što je poslednje što je želeo da uradi i da se zbog toga izvinjava Džonsonu i onima kojih se to tiče.

Ali, on je u svom pismu kazao da će i dalje biti konzervativni poslanik i da će nastaviti da podržava Džonsona iz zadnjih klupa parlamenta.

To je izazvalo bes opozicije, pa čak i pojedinih poslanika Konzervativne stranke.

Boris Džonson
Boris Džonsonfoto: EPA / Andy Rain

Džonson se prvo odupirao pozivima da suspenduje Pinčera iz stranke da bi popustio pritiscima večeras nakon što je uložena zvanična žalba nezavisnom istražnom telu.

Portparolka Konzervativne stranke rekla je da se Džonson složio da Pinčer treba da bude suspendovan, što znači da ne može da sedi u parlamentu među Torijevcima.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track