02:43

ŽESTOKA RASPRAVA U EMISIJI UŽIVO! Matović: Rusija je jača od SAD! Stojković: Ko zastupa proruske stavove ŽELI DA SRBIJA NESTANE

šokantno

ŽESTOKA RASPRAVA U EMISIJI UŽIVO! Matović: Rusija je jača od SAD! Stojković: Ko zastupa proruske stavove ŽELI DA SRBIJA NESTANE

Planeta -

Pri kraju smo 130. dana rata u Ukrajini, a njegov završetak nije ni na vidiku.

Gosti Usijanja Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku i advokat Čedomir Stojković odabrali su strane i dali mišljenje na temu ovog sukoba.

Matović smatra da je pravi razlog zašto Amerika ne interveniše u Ukrajini to što je Rusija daleko jača od njih.

- Po "false flag" operacijama su poznate određene zapadne države. To su operacije koje će njima dati pravo za intervenciju na raznim prostorima. Zašto ne intervenišu u Ukrajini kao što su intervenisali u Iraku, SFRJ i na raznim drugim mestima? Zato što je ruska vojska značajno jača i zato što je Rusija suverenija zemlja - istakao je Matović.

Usijanje
foto: Kurir Televizija

Stojkoviću se ova izjava nije svidela pa je istakao da bi Amerikanci izneli laku pobedu kada bi krenuli u rat.

- Isprašili bi ih Amerikanci. Ne bi Rusi znali šta ih je snašlo. Ukrajinci su ih isprašili - rekao je Stojković.

Osvrnuo se i na izjave analitičara sa početka rata da će Zapad u jednom trenutku okrenuti leđa Ukrajini, ali da se to nije desilo jer ih smatraju saveznikom.

Usijanje
foto: Kurir televizija

- Jesu bili analitičari koji su govorili kako će Zapad da okrene leđa Ukrajini. Sada se dešava sve suprotno. Sada je Zapad spreman da brani svog saveznika - rekao je Stojković.

Matović je to demantovao i naveo da Zapad nije dosledan saveznik Ukrajini, što je Stojkovića navelo da objasni zašto to misli:

Usijanje
foto: Kurir televizija

- Pa 600 tenkova Bajden i ekipa šalju Ukrajini. Francuska i Nemačka imaju po 300 tenkova i šalju 600 Ukrajini. Vi po proruskom maniru pokušavate da relativizujete činjenicu, koja govori vrlo jasno o tome šta će se desiti u budućnosti. U budućnosti Rusija neće biti prisutna u Evropi, ekonomski i politički. Zajedno sa njom će potonuti sve države saveznice, zajedno sa Srbijom, ukoliko odmah ne promeni svoje ponašanje i svoju politiku. Onaj koji zastupa proruske stavove u ovoj zemlji želi da ova zemlja nestane - rekao je Stojković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:50

RUSIJA PRIZNALA KOSOVO?! Stojković izneo ŠOKANTNE tvrdnje: Lavrov je napravio veliku grešku ONI VIŠE NE MOGU DA OTPRIZNAJU KIM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track