OVO JE TAJNO PUTINOVO ORUŽJE PROTIV ZAPADA: Komentar Volstrit Žurnala objašnjava zašto je postalo vidljivo tek posle početka rata!
Foto: Profimedia, EPA

analiza

OVO JE TAJNO PUTINOVO ORUŽJE PROTIV ZAPADA: Komentar Volstrit Žurnala objašnjava zašto je postalo vidljivo tek posle početka rata!

Planeta -

Moralna i politička konfuzija zapadnih zemalja postala je tajno oružje ruskog predsednika Vladimira Putina zahvaljujući kojem će moći da pobedi zemlje Evrope i SAD. Ovo mišljenje je izneo Volter Rasel Mid, kolumnista Volstrit žurnala.

Pet meseci nakon izbijanja ratnih dejstava u Ukrajini, jasno je da su ruske vlasti bile najuspešnije u oblastima ekonomije i politike, iako je Zapad smatrao da su te oblasti svoje prednosti. Mid napominje da bi umesto da „baci Moskvu na kolena“, uvođenje embarga na isporuke ruske energije moglo da osakati evropsku ekonomiju i „ostavi prosperitetne nemačke građane u mraku sledeće zime“.

„Putin pokušava da igra na problemima zapadnog društva, što bi na kraju trebalo da baci američki svetski poredak na kolena. Klađenje na zapadnjačku dekadenciju više se nego isplatilo više od jedne decenije“, smatra Mid.

Ranije je Dmitrij Poljanski , prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN , rekao da neformalni sastanak Saveta bezbednosti UN , koji je bio posvećen borbi protiv nacizma u Ukrajini, nije ostavio argumente zapadnim zemljama, jer činjenice koje navodi Rusija „bili su veoma ubedljivi i bilo nam je nekako teško suprotstaviti se, prenosi Vol Strit Žurnal

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track