TRAGEDIJA U VELSU: Majka izgorela u požaru koji je slučajno izazvao njen sin, policija prvobitno sumnjala na partnera
Foto: Printscreen/Instagram

crni dim

TRAGEDIJA U VELSU: Majka izgorela u požaru koji je slučajno izazvao njen sin, policija prvobitno sumnjala na partnera

Planeta -

Policijska istraga je utvrdila da je požar u kojem je prošle godine stradala Kloi Doget slučajno izazvao njen sin.

Doget je ostala zarobljena u kući u plamenu u Velsu u septembru prošle godine. Vatrogasci su uspeli da izvuku 28-godišnjakinju ali iz vatre ali ne i da je ožive.

Lokalna policija posumnjača je da je požar namerno izazvao Kloin partner ali je istraga odustavljena kada je jedan od njena dva sina priznao je da se kobnog dana igrao sa upaljačem u svojoj sobi i slučajno zapalio plišanog medu. Posle nekoliko trenutaka požar je zahvatio čitav sprat.

Deca su do upaljača došla lako, obzirom da su i Kloi i njen parner pušači. U kući nije bilo protivpožarnih alarma ili druge opreme za zaštitu od požara, piše Miror.

Istražitelji su potvrdili da je vatra krenula iz dečje sobe i proširila se po celoj kući. Stanari kuće postali su svesni požara tek kada je crni dim počeo da kulja iz prozora.

Za to vreme u kući se odvijala prava drama. U trenutku izbijanja požara Kloi je bila sa partnerom u sobi i razgovarala telefonom sa prijateljicom Filipom koja je rekla da je u jednom trneutku čula drugu ženu kako viče i muškarca kako je doziva i kako Kloi beži.

Njen partner je video da je dečja soba u plamenu. "Instinktivno sam jurnuo kroz plamen i zgrabio dete. Nisam shvatio da je Kloi još uvek u spavaćoj sobi dok nisam izašao napolje", rekao je njen dečko.

Kasnije je utvrđeno da je Kloi nekoliko puta pokušala da razbije prozor, ali bezuspešno. Ona je zbog trovanja dimom preminula u bolnici tri dana kasnije.

Kurir.rs/Miror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track