RUSKA VOJSKA O RAKETIRANJU VINICE Sa raketama Kalibr gađana komanda ukrajinske vojske! u toku je bio sastanak sa strancima
Foto: Printscreen/Twitter

oglasili se

RUSKA VOJSKA O RAKETIRANJU VINICE Sa raketama Kalibr gađana komanda ukrajinske vojske! u toku je bio sastanak sa strancima

Planeta -

Ruska vojska saopštila je danas da je pogodila mesto gde se održavao sastanak ukrajinskih vazdušnih snaga u centralnom ukrajinskom gradu Vinici, udaljenom od linije fronta, u napadu koji je osudila međunarodna zajednica.

Rusko ministarstvo odbrane navelo je u saopštenju da su rakete tipa Kalibr ispaljene iz mora pogodile "oficirsku kuću" u tom gradu gde se održavao sastanak "komande ukrajinskih vazdušnih snaga sa predstavnicima stranih snabdevača oružja".

Prema ukrajinskoj vojsci projektili su pogodili parking i komercijalnu zgradu u centru grada gde su se nalazile kancelarije i male trgovine, kao i da je u udaru stradalo najmanje 23 ljudi.

Generalni sekretar UN rekao je da je užasnut, a EU je osudila nove ruske zločine.

Rusija nikad ne priznaje da su njene oružane snage u Ukrajini napravile grešku ili pošinile zločin i redovno kaže da su gadjani vojni ciljevi, navodi Frans pres, dodajući da ona optužuje Ukrajinu da režira granatiranja ili pogubljenja civila od strane Rusa. ; Navodi se da su u tom udaru "eliminisani učesnici tog satanka".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track