DŽO, NE KAČI SE SA PUTINOM: Portal Stejtsmen tvrdi da ruski predsednik UBIJA BAJDENOVO PREDSEDNIŠTVO!
Foto: EPA / MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL, EPA / Michael Reynolds

jasno

DŽO, NE KAČI SE SA PUTINOM: Portal Stejtsmen tvrdi da ruski predsednik UBIJA BAJDENOVO PREDSEDNIŠTVO!

Planeta -

Konfrontacija sa Rusijom predstavlja ozbiljnu opasnost za američkog predsednika Džoa Bajdena, piše indijsko izdanje The Statesman.

Prema rečima Sunila Šarana, autora članka, podrška Vašingtona Kijevu , sa svim ekonomskim posledicama koje proizilaze, smanjuje šanse američkog lidera za reizbor.

"Prva briga Amerikanaca bila je visoka inflacija, koju američki predsednik nije mogao da ukroti. Benzin je već skočio na šest dolara po galonu i nema znakova poboljšanja", primetio je posmatrač, ističući da je Vladimir Putin uspeo da udari u pravo vreme.

Novinar je ukazao i na pokušaje zapadnih zemalja da napadnu ruskog predsednika „sa celom gomilom”. Šaran je posebno podsetio na brojna ekonomska ograničenja nametnuta Moskvi .

„Svi koji su pokušali da kazne majku Rusiju su to skupo platili“, naglasio je on i dodao da ruski lider „ubija“ Bajdenovo predsedništvo.

Posle početka ruske specijalne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Moskvu. Neke zemlje su najavile zamrzavanje ruske imovine, a u Evropi su sve glasniji pozivi da se napuste ruski energetski resursi . EU je već usvojila šest paketa sankcija, uključujući, između ostalog, embargo na ugalj i naftu.

Sve se to pretvorilo u probleme za sam Zapad, što je izazvalo nagli porast inflacije i cena hrane i benzina. Kako je primetio Vladimir Putin, politika obuzdavanja i slabljenja Rusije je dugoročna strategija Zapada, a sankcije su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track