KROKODIL OD 5 METARA JE VREBAO KAJAKAŠE U KONGU: Mogli su samo da gledaju kako im neman odvlači druga pod vodu VIDEO
Foto: Profimedia

DRAMA

KROKODIL OD 5 METARA JE VREBAO KAJAKAŠE U KONGU: Mogli su samo da gledaju kako im neman odvlači druga pod vodu VIDEO

Planeta -

Dva kajakaša su kamerom uhvatila užasan trenutak kada je njihovog prijatelja pojeo ogroman krokodil.

Davne 2010. godine, Amerikanci Kris Korbulić i Ben Skuksberi plivali su kajakom niz reku Lukuga u Kongu sa Hendrijem Kuci kada ga je iz njegovog čamca istrgao krokodila od 5 metara, koji više nikada nije viđen.

Korbulić je tada objasnio: „Bacio sam pogled i samo krajičkom oka video krokodila kako izlazi iz vode, i napada Kucija.

Sva trojica su bili kajakaši svetske klase, a Korbulić i Stoksberi su se udružili sa Kucijem kako bi bili prvi ljudi koji su plovili belim vodama reke Lukuge.

Vozili su se kajakom u zbijenoj grupi kako bi izbegli napade nilskog konja i krokodila i bili su udaljeni samo „četiri ili pet” stopa kada je životinja napala.

Korbulić je za Asošijeted pres još 2010. rekao: „Krokodil ga je upravo povukao pod vodu. Mislim da smo oboje bili u potpunom šoku i neverici, i apsolutno užasnuti onim što se upravo dogodilo."

Kuci je pao iz svog kajaka 7. decembra, a jedini krokodili koje su videli pre incidenta tog dana bila su tri mala reptila, prosečne dužine oko metar.

Trojica muškaraca su krstarila niz vodu široku oko 30 metara, sa Kucijem u sredini, Stokesbrrijem napred sa leve strane i Korbulićem samo malo iza njega.

Kada se Kucijev čamac prevrnuo, Stokesberri i Korbulić su gledali kako se trese 20 sekundi dok je krokodil izvukao Kucija.

Shvativši da nisu u mogućnosti da pomognu, dvojica Amerikanaca brzo su odveslala nizvodno do sela gde su im stanovnici rekli da je krokodil verovatno „dugačak 5 metara i težak dve tone“.

Ubrzo nakon napada, Kucijev kajak je pronađen i seljani su ga izvukli na obalu. Na kajaku nije bilo ni ogrebotine.

Godine 2013. priča o Kucijevoj smrti ispričana je u dokumentarcu Nešenel geografika, Ljudožder iz Konga.

Uključen je i snimak trenutka kada je Kuci napadnut, međutim, nije prikazan tačan trenutak kada je krokodil napao.

Nakon što su ubrzo nakon napada stigli u obližnje selo, Korbulić i Stookesberri - koji su vidno potreseni - mogu se videti kako traže pomoć radiom, pri čemu ovaj poslednji govori: „Ovo je Ben, čuješ li me? Imali smo strašnu nesreću ovde. Hendrija je upravo uhvatio krokodil.”

Kurir.rs/Unilad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track