UKRAJINCI SE POHVALILI: Objavili snimak navodnog obaranja ruskog Su-35 VIDEO
Foto: Profimedia / Alexander Vilf / Sputnik

rat u ukrajini

UKRAJINCI SE POHVALILI: Objavili snimak navodnog obaranja ruskog Su-35 VIDEO

Planeta -

Ruski lovac oboren je u blizini grada Nova Kahovka u ukrajinskoj oblasti Herson na jugu, saopštile su Oružane snage Ukrajine.

U saopštenju na društvenim mrežama, komanda vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine je to saopštila oko 20 časova. U utorak je jedinica ukrajinskih protivvazdušnih raketnih snaga oborila ruski lovac, „verovatno Su-35“, u oblasti Nove Kahovke.

U njemu se navodi da je ruski borbeni avion Suhoj Su-35S, vredan 85 miliona dolara po jedinici, pokušao da napadne letelicu koja pripada ukrajinskom vazduhoplovstvu.

„Postoji vizuelna potvrda obaranja aviona, pilot se katapultirao“, navodi se u objavi. „Osim toga, tokom tekućeg dana, jedinice PVO-a oborile su 5 neprijateljskih bespilotnih letelica operativno-taktičkog nivoa.

Čini se da video snimci koji kruže društvenim mrežama pokazuju trenutak kada je letelica pogođena u vazduhu i zapalila se, pre nego što je pala na zemlju. Neki video snimci pokazuju kako se mlaznjak obruši na polje i eksplodira pri udaru, uzrokujući guste oblake crnog dima koji se dižu u vazduh.

Kurir.rs/Newsweek

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track