KINA POBESNELA Vlada u Tokiu: Bezbednosni izazovi za Japan su napad Rusije na Ukrajinu i agresivni odnos Pekinga prema Tajvanu!
Foto: EPA/WO2 MAX BREE/AUSTRALIAN DOD HANDOUT -- MANDATORY CREDIT: COMMONWEALTH OF AUSTRALIA 2021 -- AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT -- HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES ***

Vang Venbin iznerviran

KINA POBESNELA Vlada u Tokiu: Bezbednosni izazovi za Japan su napad Rusije na Ukrajinu i agresivni odnos Pekinga prema Tajvanu!

Planeta -

Kina je izrazila nezadovoljstvo zbog danas objavljenog dokumenta japanske vlade vezanog za odbranu, u kojem se kao bezbednosni izazovi za Tokio navode napad Rusije na Ukrajinu i agresivni odnos Pekinga prema Tajvanu.

U dokumentu se optužuju odbrambena politika, razvoj tržišne ekonomije i legitimne pomorske akrtivnosti Kine, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova u Pekingu Vang Venbin.

Prema njegovim rečlima, Japan "preuveličava takozvanu kinesku pretnju" i meša se u unutrašnje poslove Kine vezane za Tajvan, javlja Rojters.

Pozivamo japansku stranu da odmah prekine pogrešnu praksu preuveličavanja bezbednosnih pretnji u susedstvu i traženja opravdanja za jačanje sopstvenog vojnog arsenala, izjavio je Vang.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja