UKRAJINCI RAKETIRALI JOŠ JEDAN MOST KA HERSONU Zelenski: Okupatori pokušali da uspostave uporište ali naše snage napreduju! VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

rat u ukrajini

UKRAJINCI RAKETIRALI JOŠ JEDAN MOST KA HERSONU Zelenski: Okupatori pokušali da uspostave uporište ali naše snage napreduju! VIDEO

Planeta -

Ukrajinske snage postepeno napreduju prema Hersonskoj oblasti koju je Rusija okupirala početkom rata u Ukrajini, rekao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u svom redovnom noćnom videoobraćanju.

"Okupatori su tamo pokušavali da uspostave svoje uporište, ali koliko im je to pomoglo? Ukrajinske oružane snage napreduju korak po korak prema toj oblasti", rekao je on.

Ruska vojska, koja je napad započela s Krima, zauzela je Hersonsku oblast početkom marta.

Regionalne vlasti tvrde da je Ukrajina u subotu raketirala most u Hersonskoj oblasti na Crnom moru koji ruske snage koriste kao logistički koridor dok Kijev priprema veliku kontraofanzivu.

Raketiran je Darivski most preko reke Ingulec koji ruske snage koriste za snabdevanje, nekoliko dana pošto je pogođen i važan most preko obližnjeg Dnjepra, rekao je savetnik oblasnog guvernera.

"Svaki most je slaba tačka u logistici i naše oružane snage uspešno uništavaju neprijateljski sistem. Ovo još nije oslobađanje Hersona, ali je ozbiljan korak u tom smeru", napveo je Serhij Klan.

Zamenik šefa regionalne vlasti koju su postavili Rusi rekao je da je most pogođen sa sedam HIMARS raketa, ali je još upotrebljiv, objavila je ruska agencija Tass.

Agencija Rojter navodi da nezavisne potvrde nijedne izjave nema.

Ukrajina oružjem dugog dometa koje joj šalje Zapad gađa ruske logističke koridore i skladišta municije u pokušaju da prekorene tok rata i pripremi kontraofanzivu u oblasti Hersona.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track