DA LI JE OVO PUTIN? POGLEDAJTE BOLJE! Šef ukrajinskih obaveštajaca tvrdi da je Rusija poslala predsednikovog dvojnika u Teheran
Foto: Printscreen/YouTube

rat u ukrajini

DA LI JE OVO PUTIN? POGLEDAJTE BOLJE! Šef ukrajinskih obaveštajaca tvrdi da je Rusija poslala predsednikovog dvojnika u Teheran

Planeta -

Šef ukrajinske vojno- obaveštajne službe Kirilo Budanov tvrdi da je na samit u Teheranu Rusija poslala dvojnika predsednika Vladimira Putina.

Budanov tvrdi da se Putin prilikom izlaska iz aviona u Teheranu "kretao neuobičajeno brzo i da je bio oprezniji nego u prethodnim javnim nastupima".

Dodao je da je Putin izgledao nespretno dok je silazio niz stepenice aviona.

Budanov je svoje sumnje izrazio tokom intervjua na ukrajinskom kanalu 1+1.

"Molim vas, pogledajte trenutak Putinovog izlaska iz aviona. Da li je to uopšte Putin?" zapitao se Budanov.

Poseta Iranu bila je Putinovo njegovo prvo međunarodno putovanje od početka rata u Ukrajini 24. februara.

Ruski predsednik, za koga se dugo pričalo da boluje od neke bolesti - verovatno raka, delovao je budnije i pokretljivije nego obično tokom posete Iranu, rekli su ukrajinski izvori za San.

Po društvenim mrežama kruže tvrdnje da su dvojnici ruskog lidera u pripravnosti da uskoče ako bude potrebno dok je Putin na "operaciji".

Na Telegram kanalu "General SVR” - koji navodno vodi bivši poručnik ruske spoljne obaveštajne službe- navodi se i da su već unapred snimljeni snimci Putina kako prisustvuhje sednicama i potpisuje zakone kako bi izgledalo kao da još uvek radi.

Putin je pre dve godine rekao da mu je nuđeno da početkom 2000ih zaposli dvojnika, ali da je to odbio.

U međuvremenu, direktor CIA Vilijam Berns je u četvrtak primetio da Putin izgleda "previše zdravo“, što je u suprotnosti sa prethodnim američkim obaveštajnim podacima koji su govorili da je zdravlje ruskog lidera loše i da boluje od raka.

Kremlj je, inače, više puta demantovao priče o zdravstvenim problemima Putina.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Njujork post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track