ŽIVOT, PROPAGANDA ILI NEŠTO TREĆE Šta se krije iza snimaka devojčice iz Severne Koreje?! Na prvi pogled je sve normalno, ali...
Foto: Printscreen YT/Song A

mlada vlogerka

ŽIVOT, PROPAGANDA ILI NEŠTO TREĆE Šta se krije iza snimaka devojčice iz Severne Koreje?! Na prvi pogled je sve normalno, ali...

Planeta -

Jedanaestogodišnja devojčica Song A iz Severne Koreje nedavno je na svom Ju tjub kanalu počela da postavlja snimke svog života u ovoj najizolovanijoj zemlji na svetu.

Na prvi pogled njen Ju tjub kanal izgleda kao i svaki drugi vlog 11-godišnjakinje, ali mnogi kažu da to zapravo i nije tako.

Kako piše britanski Independent, čini se da severnokorejska vlada koristi 11-godišnju devojčicu kao marionetu za širenje propagande.

- Sve je pod kontrolom kao nekada i svi su dobro, kaže devojčica tokom jednog video snimka koji, kako piše Independent, sugeriše da Severna Koreja prikriva tačnu statistiku o kovidu u toj zemlji.

Ona se u svom prvom snimku na kanalu pod imenom ''Sary Voline'' predstavlja posetiocima njenog kanala kao Song A i kaže kako joj je omiljena knjiga Hari Poter.

Zatim, kaže da obećava da će svojim gledaocima jedan dan pokazati kako izgleda zabavni park u Pjongjangu, te govori i o drugim zabavnim mestima za decu koja se mogu posetiti ako neko svrati u Pjongjang.

Ona u svom vlogu govori na engleskom jeziku, a naglašava da engleski zna tako dobro zahvaljujući svojoj majci koja je vrlo rano počela da je uči.

Veruje se da je devojčicin dobar engleski naglasak nastao kada je živela u Londonu sa svojom majkom i ocem diplomatom Im Džun Hjokom, koji je služio u ambasadi Velike Britanije u Pjongjangu.

Ona u snimku od 23. jula pokazuje kako izgleda jedan od zabavnih parkova u prestonici te zemlje, dok u drugom pokazuje kako izgleda dečija bolnica, koja je potpuno renovirana i ima čak i igraonicu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track