HIMARSOM NA ZAROBLJENE AZOVCE?! Rusi tvrde da je raketiran zatvor za ratne zarobljenike Jelenovka! 40 poginulo, 130 ranjeno
Foto: Twitter video prtscr / RT

napad na Dodnjeck

HIMARSOM NA ZAROBLJENE AZOVCE?! Rusi tvrde da je raketiran zatvor za ratne zarobljenike Jelenovka! 40 poginulo, 130 ranjeno

Planeta -

Ruski mediji objavili su informaciju da je ukrajinska artiljerija gađala kaznenu koloniju Jelenovka u Donbasu gde se nalaze zarobljeni pripadnici desničarske organizacije i puka TO Ukrajine "Azov".

Ovu infomraciju napisao je i zamenik ministra informisanja Donjecke Narodne Republike Daniil Bezsonov na svom Telegram kanalu.

„Došlo je do direktnog udara u zgradu sa zatvorenicima“, napisao je Bezsonov. „Rezultati za sada: 40 poginulih, 130 ranjenih.

Ministar je dodao da veruje da je Kijev za napad koristio višecevne raketne bacače HIMARS koje je isporučio SAD.

U tom objektu su navodno bili smešteni ukrajinski borci koje su zarobile ruske i savezničke snage tokom opsade čeličane Azovstal u gradu Mariupolju.

Prijavljeno granatiranje se dogodilo dok su ruske i trupe DNR pokušavale da potisnu ukrajinske vojnike iz zapadnih oblasti republike.

Dok ruski i proruski mediji prenose ovu informaciju, o njoj ćute ukrajinski i zapadni. Ovu informaciju je negmoguće potvrditi na bilo koji način sve dok ne stignu snimci sa mesta napada.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track