POLICIJA UPALA U STRAĆARU U FAVELI I OSTALA U ŠOKU: Ovde je muškarac decenijama držao zarobljenu ženu i dvoje dece VIDEO, FOTO
Foto: EPA-EFE

kuća STRAVE

POLICIJA UPALA U STRAĆARU U FAVELI I OSTALA U ŠOKU: Ovde je muškarac decenijama držao zarobljenu ženu i dvoje dece VIDEO, FOTO

Planeta -

Brazilska policija uhapsila je muškarca koji je svoju sprugu i dvoje dece držao u zarobljeništvu gotovo dve decenije.

Lokalni mediji preneli su snimke kuće horora iz Rija de Žaneira sa zidovima koji se ljušte, prljavom posteljinom u kome su majka i deca stara 19 i 22 godine proveli proteklih 17 godina, okovani i vezani, često bez hrane i vode.

Rio de Žaneiro, kuća strave
foto: EPA/EFE

Žena je lokalnoj stanici G1 rekla da joj je muž, Antonio Santos Silva, rekao da će iz kuće izaći samo kad bude mrtva. Očevici koji su prisustvovali hapšenju Silve, kažu da deca, iako su već odrasla, ne deluju starije od 10-11 godina pole godina zlostavljanja.

Rio de Žaneiro, kuća strave
foto: EPA/EFE

Policija je posle dojave upala u straćaru u siromašnoj faveli Rija i tamo pronašla tri osobe "vezane, prljave i izgladnele". Ubrzo potom uhapšen je Silva koga su komšije zvale DJ jer je često puštavo glasnu muziku kako se ne bi čuli vrisci njegovih žrtava.

Rio de Žaneiro, kuća strave
foto: EPA-EFE

Silva i zarobljena žena navodno su u braku 23 godine. Nakon spasavanja žena je rekla nadležnima da su ona i dvoje dece nekada po tri dana bili bez hrane i da su često fizički i psihički maltretirani. Rekla je i da je pokušavala više puta da pobegne iz njegovih kandži ali da joj je pretio da će je ubiti.

Nakon što su spaseni, njih troje su odmah prebačeni u bolnicu na lečenje zbog teške dehidracije i pothranjenosti, prenose lokalni mediji.

Služba za unutrašnje poslove civilne policije otvorila je istragu o tome zašto porodica nije spasena ranije, nakon što se ispostavilo da je dojava o situaciji porodice prvi put data 2020. godine, prenosi O Dia.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja