DA LI JE KORONA BIOLOŠKO ORUŽJE: Pitanje novinara zbunilo pres osoblje Bele kuće! Za napad na predsednika optužena JEDNA ZEMLJA!
Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN, Shutterstock

direktno

DA LI JE KORONA BIOLOŠKO ORUŽJE: Pitanje novinara zbunilo pres osoblje Bele kuće! Za napad na predsednika optužena JEDNA ZEMLJA!

Planeta -

Dopisnik iz Bele kuće Njujork posta Stiven Nelson zbunio je koordinatora NSC za strateške komunikacije Džona Kirbija kada je upitao da li je nedavna borba predsednika Džoa Bajdena sa koronom rezultat namerne akcije Saudijske Arabije.

Nedelju dana nakon što je bio pozitivan na koronu, Bajden se pojavio u Rose Gardenu, ističući svoj oporavak od bolesti i hvaleći vakcinacije i lekove koji su pomogli. U međuvremenu je postao ponovo pozitivan na koronu

A u nedelji kada je bio bolestan, interesovanje medija za ovu temu bilo je veliko, toliko da je izgledalo kao da se raspravlja o svakom aspektu teme.

Međutim, na brifingu za štampu u Beloj kući u sredu (28. jula), Nelson je iskoristio još jedan aspekt za koji se činilo da mnogi nisu dolazili.

Pitao je Kirbija — koji se pridružio sekretarici za štampu Bele kuće Karin Žan-Pjer da pomogne u uvidu u zamenu zarobljenika u Rusiji — da li SAD razmatraju mogućnost da je „saudijska vlada namerno izložila predsednika koronavirusu“.

Zapanjen, Nelson je rekao da je to pitanje van njegovog „dometa“ i da bi trebalo da se obrati Žan-Pjeru da odgovori na pitanje o Bajdenovom zdravstvenom stanju.

Takođe je primetio da nije znao odakle ideja i šta je navelo Nelsona da postavi pitanje na taj način, prenosi indi100

„Ideja da bi strana nacionalna država namerno pokušala da zarazi predsednika Sjedinjenih Država virusom je smešna – apsolutno smešna“, rekao je Kirbi.

Dodao je: "Nema ništa od toga. I to treba tretirati kao - kao smešnu ideju da - da jeste."

Ovo nije jedini put da je Nelson zbunio zvaničnike na brifinzima za štampu.

Takođe je zamolio tadašnju sekretaricu za štampu Džen Psaki da se obrati da li je Bajden planirao da eutanazira svog psa, Majora, nakon prijavljenog „incidenta ugriza“ osoblja Bele kuće.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track