PISMO SUPRUGE IRSKOG PREDSEDNIKA IZAZVALO SKANDAL: Sabina Higins samo pokušala da spusti loptu povodom sukoba u Ukrajini!
Foto: Brian Lawless / PA Images / Profimedia

drama

PISMO SUPRUGE IRSKOG PREDSEDNIKA IZAZVALO SKANDAL: Sabina Higins samo pokušala da spusti loptu povodom sukoba u Ukrajini!

Planeta -

U Irskoj je izbio ozbiljan politički skandal, a parlamentarci su zatražili od predsednika Majkla Higinsa da pojasni svoj stav o ukrajinskom pitanju nakon što je njegova supruga Sabina objavila pismo u lokalnoj štampi u kojem poziva na mirovne pregovore između Kijeva i Moskve, prenosi Independent.

Sabina Higins je u svojoj poruci rekla da se sukob neće završiti sve dok svetska zajednica ne uspe da za pregovarački sto dovede predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Stranka Fiana Fail nazvala je incident „zastrašujućim“ zbog činjenice da je pismo nakon objavljivanja postavljeno na zvanični sajt predsednika Irske.

Poslanik Malkolm Birn je naglasio da svako ima pravo da iznese svoje mišljenje. Ali ovakvo novinarstvo ne bi trebalo objavljivati na zvaničnim izvorima.

Po njegovom mišljenju, Higins mora jasno da pokaže svoje političke stavove, da izjavi svoju beskompromisnu ​​podršku ukrajinskom narodu i osudu Rusije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track