PUTINOV SAVETNIK KOJI JE DAO OTKAZ ZBOG RATA U UKRAJINI ZAVRŠIO U BOLNICI! Ima ovu retku bolest, a evo u kakvom je stanju
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

intenzivna nega

PUTINOV SAVETNIK KOJI JE DAO OTKAZ ZBOG RATA U UKRAJINI ZAVRŠIO U BOLNICI! Ima ovu retku bolest, a evo u kakvom je stanju

Planeta -

Anatolij Čubajs, koji je podneo ostavku na mesto visokog savetnika ruskog predsednika Vladimira Putina i napustio Rusiju ubrzo nakon invazije na Ukrajinu, navodno je u nedelju završio na intenzivnoj nezi u jednoj evropskoj bolnici zbog neurološkog poremećaja.

Ksenija Sobčak, ruska televizijska ličnost i porodična prijateljica Čubajsa, rekla je na Telegramu da je razgovarala sa njegovom suprugom Avdotjom i da on pati od Gilen-Bareovog sindroma, prenosi AP.

Čubajs
Čubajsfoto: TASS / ddp USA / Profimedia

Gilen-Bareov sindrom je retka vrsta poremećaja u kojem imuni sistem tela napada nerve.

Sobčak je rekla da je Čubajs ''umereno stabilno''.

Iako Čubajs nije naveo razlog za ostavku u martu, pretpostavlja se da je to zbog ruske invazije na Ukrajinu 24. februara.

Čubajs je nedavno bio Putinov izaslanik u međunarodnim organizacijama za održivi razvoj. On je dobro poznat u Rusiji, jer je bio na visokim funkcijama od ranih 1990-ih, kada je nadgledao napore za privatizaciju pod Borisom Jeljcinom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track