ZABRANITE RUSIMA DA PUTUJU BILO GDE Zelenski: Treba ih naterati da žive u svom svetu dok ne promene svoju filozofiju! Svi su krivi
Foto: Printscreen/Facebook

rat u ukrajini

ZABRANITE RUSIMA DA PUTUJU BILO GDE Zelenski: Treba ih naterati da žive u svom svetu dok ne promene svoju filozofiju! Svi su krivi

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je svetske lidere da zatvore svoje granice za sve građane "invazione nacije" kako bi dodatno kaznili Kremlj za rat u Ukrajini.

"Najvažnije sankcije su zatvaranje granica — jer Rusi oduzimaju tuđu zemlju“, rekao je on za Vašington post i dodao da Ruse treba naterati da "žive u svom svetu dok ne promene svoju filozofiju".

Ukrajinski lider želi da Zapad zatvori svoje granice na godinu dana za ruske građane i uvede puni embargo na kupovinu ruskih energenata.

Od početka rata, Zelenski svakodnevno traži snažnije mere protiv Moskve, tvrdeći da su postojeće sankcije "slabe“ u poređenju sa onim šta je neophodno.

Iako je ruskim avio-kompanijama zabranjeno da lete iznad većeg dela Evrope i SAD, ne postoji opšta zabrana za građane da putuju.

Finska premijerka Sana Marin pozvala je juče na ograničenja turističkih viza za Ruse.

Neki kažu da bi odbijanje ulaska Rusima verovatno uticalo na one koji napuštaju zemlju upravo zato što se ne slažu sa Putinovim režimom. Zelenski se sa tim ne slaže.

Sve Ruse treba naterati da odu u Rusiju, rekao je on. "Onda će razumeti. Oni će reći: Ovaj [rat] nema nikakve veze sa nama. Celo stanovništvo se ne može smatrati odgovornim, zar ne?' Može. Stanovništvo je izabralo ovu vlast i ne bore se sa njom, ne svađaju se sa njom, ne viču na nju", poručio je Zelenski.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track