EKSPLOZIJE NA KRIMU Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da nije bilo napada i da je detonirala municija na aerodromu VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube

rat u ukrajini

EKSPLOZIJE NA KRIMU Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da nije bilo napada i da je detonirala municija na aerodromu VIDEO

Planeta -

Nekoliko snažnih eksplozija potreslo je danas oblast Saki na Krimu. Eksplozije su odjeknule na aerodromu ruske mornarice u blizini grada Novofedorovka.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je zvanično saopštenje o eksplozijama na vojnom aerodromu Saki, uz objašnjenje da je incident izazvan detonacijom avio municije uskladištene na tom mestu. Drugim rečima, nije bilo napada.

Eksplozije su se dogodile u blizini grada Novofedorovke u utorak popodne, a meštani su prijavili da su čuli nekoliko eksplozija sa aerodroma. Prema rečima očevidaca, eksplozije su izbile prozore na kućama u blizini aerodroma.

Moskva je saopštila da niko nije povređen u eksploziji i da nijedan avion na aerodromu nije oštećen u eksplozijama.

"Preduzimaju se mere za gašenje požara i utvrđivanje uzroka eksplozije. Prema izveštaju sa lica mesta, na prostoru za skladištenje municije na aerodromu nije bilo požara“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Lokalne vlasti su saopštile da su pojačane sve neophodne mere kako bi se obezbedila bezbednost infrastrukturnih objekata i stanovništva u blizini aerodroma.

Novofedorovka se nalazi na obali Krima, oko 40 km severozapadno od regionalne prestonice, Simferopolja. Baza Saki je na periferiji naselja i deo osoblja živi u gradu.

U sovjetsko vreme aerodrom je bio centar za obuku pilota nosača aviona. Ruska mornarica ga koristi za obuku pilota od kada je Krim pripojen Rusiji 2014. godine.

Ukrajinski i zapadni mediji međutim tvrde da su detonacije posledica ukrajinskog gađanja skladišta municije, kao i da je u eksplozijama povređeno najmanje pet osoba.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track