SMRTONOSNE DETONACIJE POTRESLE KRIM: Jedna osoba stradala, 5 povređeno uključujući dete u eksplozijama na ruskom vojnom aerodromu
Foto: Printscreen/Youtube

rat u ukrajini

SMRTONOSNE DETONACIJE POTRESLE KRIM: Jedna osoba stradala, 5 povređeno uključujući dete u eksplozijama na ruskom vojnom aerodromu

Planeta -

Jedna osoba je poginula u seriji eksplozija koje su potresle ruski vojni aerodrom na Krimu u utorak popodne, rekao je guverner Krima Sergej Aksjonov.

Pet osoba je lakše povređeno u incidentu za koji je rusko ministarstvo odbrane navelo da je posledica slučajne detonacije municije uskladištene na aerodromu. Moskva negira da su eksplozije rezultat neprijateljskog napada.

Krimsko ministarstvo zdravlja potvrdilo je da je pet osoba povređeni u incidentu, uključujući dete, hospitalizovano i da nisu u životnoj opasnosti.

Aksjonov je takođe rekao da je situacija "pod kontrolom“.

Prvi izveštaji o nekoliko eksplozija u selu Novonefjodovka pojavili su se na društvenim mrežama da bi incident kasnije potvrdile krimske vlasti, a na kraju i ministarstvo odbrane u Moskvi.

Ukrajinski i zapadni mediji, međutim, navode da su eksplozije posledica raketnog napada.

Navodno je najmanje 15 eksplozija odjeknulo u ovoj oblasti.

Ukrajina još nije zvanično preuzela odgovornost, ali je jedan ukrajinski vojni zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao za Njujork tajms da su oružane snage zemlje pokrenule napad.

"Ovo je bila vazdušna baza iz koje su [ruski] avioni redovno poletali za napade na naše snage na južnom teatru“, rekao je zvaničnik, dodajući da je za izvođenje napada "korišćena naprava isključivo ukrajinske proizvodnje“.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track