SALMAN RUŽDI NA UDARU VEĆ 3 DECENIJE Publicista Lučić za Kurir TV: Ovo je klasična obaveštajna igra
Foto: Kurir televizija

napad na britanskog pisca

SALMAN RUŽDI NA UDARU VEĆ 3 DECENIJE Publicista Lučić za Kurir TV: Ovo je klasična obaveštajna igra

Planeta -

Pisac i publicista Dejan Lučić izjavio je gostujući u Jutarnjem programu Kurir televizije da smatra da su obaveštajne službe bile umešane u napad na britanskog pisca Salmana Rudžija.

Podsetimo, poznati britanski pisac Salman Ruždi ranjen je u petak u napadu nožem na pozornici u Njujorku. Čovek optužen za napad Hadi Matar, prema navodima medija, bio je sklon šitskom ekstremizmu i iranskoj Revolucionarnoj gardi, a uhapšen je na mestu napada.

Lučić smatra da su obaveštajne službe upletene u ceo incident.

- Cela ta priča oko Ruždija je jedna klasična obaveštajna igra. Cela poenta priča je da se Iran satanizuje i da se ispuni proročanstvo da dođe do sukoba, da se naprave islamske fundametaliste. A evo vidimo, islamska revolucija se nije nigde izvela. Jedna od metodologije engleske službe jeste da prvo tu osobu dignu, odnosno naprave poznatom. Po metodu rada CIA možemo videti da je to njihovo delo. Potrebno je da postoji rat protiv Izraela, pretnje Iranu, kako bi Amerika mogla da daje pare Izraleu, a zapravo da kradu. Od 3 milijarde koje se godišnje daju Izraelu, 2 milijarde ukradu političari, a svega jedna milijarda dođe Izraelu - izjavio je Lučić.

04:02

SALMAN RUDŽI NA UDARU VEĆ 3 DECENIJE Publicista Lučić za Kurir TV: Ovo je klasična obaveštajna igra

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:13

NUĐENO MI JE DA UBIJEM ARKANA! Golubović otkrio: Svi su bili protiv Cecinog venčanja! ŽELJKO JE ZNAO DA MU SE SPREMA ATENTAT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track