01:02

NEĆE BITI RATA NA ISTOKU?! Šokantna izjava Šormaza za Kurir TV: Kina samo troši gorivo tako što se VOZIKA OKO TAJVANA

otvoreno

NEĆE BITI RATA NA ISTOKU?! Šormaz za Kurir TV: Kina ne može ništa SAMO TROŠI GORIVO TAKO ŠTO SE VOZIKA OKO TAJVANA

Planeta -

Dragan Šormaz, Narodni poslanik i osnivač Evroatlantskog saveta Srbije, gostovao je u Pulsu Srbije gde se dotakao trenutne krize na Tajvanu.

Podsetimo, predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi je insistirala na odlasku na Tajvan ne obazirući se na ozbiljnu zabrinutost i čvrsto protivljenje Kine. Njen odlazak uprkos upozorenjima podigao je ozbiljnu tenziju na istoku i ubrzo se vojska Kine podigla i izvodila vežbe danima oko ostrva.

Dragan Šormaz
foto: Kurir Televizija

Šormaz se osvrnuo na ovaj događaj i naveo da duboko veruje da rata neće biti.

- Jedina svetska sila na svetu su SAD, Kina je samo ekonomska sila i Rusija je samo regionalna sila. Kina nikada nije dobila nijedan rat, što je dosta čudno. Dobili su mongoli dok su vladali Kinom, ali sama Kina nikada nije dobila rat. Kina neće u rat i ona samo troši gorivo tako što se vozika oko ostrva. Demonstraciju prave sile pokazuju SAD time što dođu kongresmeni na Tajvan, a Kina ne može ništa - rekao je Šormaz.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:37

KINA SE OSRAMOTILA! Šahrimanjin za Kurir TV: Nemoj da pretiš SAD ako ne možeš to da ispuniš ZATO NIKAD NEĆE BITI FAKTOR POPUT RUSA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track