TINEJDŽER POSLAO PAKLENU SLIKU SAPUTNICIMA U AVIONU: Zbog toga je stavljen na crnu listu, i pet godina nema letenja za njega!
Foto: Shutterstock

drama

TINEJDŽER POSLAO PAKLENU SLIKU SAPUTNICIMA U AVIONU: Zbog toga je stavljen na crnu listu, i pet godina nema letenja za njega!

Planeta -

Holandska aviokompanija Transavia stavila je 18-godišnjaka na svoju crnu listu, uz petogodišnju zabranu letenja, jer je nekoliko minuta pre poletanja iz Roterdama za Zadar ostalim putnicima poslao fotografiju pada aviona.

Kako prenosi holandski portal Dač njuz, mladić je trebalo da otputuje u Hrvatsku rano prošle srede ujutru kada je postavio fotografiju na Airdrop, Eplov sistem koji omogućava vlasnicima Ajfona da šalju i dele poruke, fotografije i dokumente u isto vreme.

Fotografija se pojavila na telefonima nekoliko putnika i na telefonu šefa kabinskog osoblja. Kako piše lokalni medij Rijnmond, na slici se vidi srušeni avion iz Turske u kojem je poginulo nekoliko putnika.

„Smatramo ovo vrstom pretnje bombom“, rekao je portparol Transavia Rijnmondu. „Osoblje avio-kompanije je videlo fotografiju, deca su je videla. Dakle, ozbiljno shvatamo incident i kapiten je prijavio pretnju“, dodao je on.

Posada aviona pozvala je osobu koja je postavila fotografiju preko razglasa da se sam javi, ali je dečak to učinio tek kada je kapetan zapretio da avion uopšte neće poleteti. Mladića je potom privela i saslušala vojna policija.

Kako je preneo specijalizovani portal Hrvatska avijacija, 18-godišnjak je u međuvremenu izveden pred sud, gde je rekao da njegove namere nisu bile loše, samo je hteo da se malo našali.

Kurir.rs/Telegram.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track