Ivi Josipoviću prete smrću preko Fejsbuka

Ozbiljno

Ivi Josipoviću prete smrću preko Fejsbuka

Planeta -
Korisnik pod imenom Cias Cološus Blatine, u svojoj poruci punoj granatičkih i pravopisnih grešaka, zapretio je da će "napraviti atentat na predsednika Josipovića", a u drugoj napisao - "Ja i Ancola Sedlar dižemo zgradu Vlade u zrak"

ZAGREB - Na Fejsbuku profilu hrvatske vlade pojavile su se pretnje u kojima se predsedniku Ivi Josipoviću preti atentatom i najavljuje dizanje zgrade vlade u vazduh.

Korisnik pod imenom Cias Cološus Blatine, u svojoj poruci punoj granatičkih i pravopisnih grešaka, zapretio je da će "napraviti atentat na predsednika Josipovića", a u drugoj napisao - "Ja i Ancola Sedlar dižemo zgradu Vlade u zrak".

Pretnje su uočili u redakciji Dnevnika.hr, informativnog sektora Nove TV, i obavestili vladu, koja je nakon toga blokirala profil s kog su stizale pretnje.

Na pitanje Dnevnika.hr šta nemaravaju da preduzmu pošto se radi o pretnji atentatom, vlada je odgovorila da su shodno pravilima fejsbuk stranice vlade korisnika blokirali.

"U skladu sa zakonom, slučaj je prijavljen policiji, koja će oceniti ozbiljnost pretnji i postupiti u skladu sa svojim ovlašsćenjima", odgovorili su iz vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track