RODITELJI GLEDALI KAKO IM ĆERKA GINE U LUNA PARKU: Sumnja se da je Britani (13) ispala kada se otvorila zarđala brava na sedištu!
Foto: Printscreen

Stravična smrt

RODITELJI GLEDALI KAKO IM ĆERKA GINE U LUNA PARKU: Sumnja se da je Britani (13) ispala kada se otvorila zarđala brava na sedištu!

Planeta -

Velika tragedija dogodila se u Santa Barbari u Hondurasu kada je trinaestogodišnja devojčica umrla je vozeći se na karuselu na karnevalu.

Sumnja se da se zarđala brava na sigurnosnim šipkama koja je držala Britani na njenom sedištu otvorila nakon nekoliko trenutaka vožnje, objavio je britanski San.

Pre nego što je udarila glavom, devojka je pokušala da se drži rukama. Pojavio se i zastrašujući snimak koji pokazuje trenutak kada je Britani Fernandes (13) udarila u metalnu šipku nakon što je skliznula sa sedišta dok je njena porodica gledala.

Kada je telo devojčice udarilo u metalnu platformu ispod, a njena glava o ogradu, začuo se mučan udarac. Meštani su joj priskočili u pomoć, ali je ona zadobila katastrofalan udarac u glavu – za koju se veruje da je udarila u gvozdenu ogradu – i proglašena je mrtvom ubrzo po dolasku u bolnicu.

Vlasnici vožnje su navodno rekli lokalnoj televiziji da "imaju dozvole za rad" i okrivili roditelje devojčice.

- Malena je otišla na sprat bez roditelja i onesvestila se. Nismo mi krivi, imamo upotrebne dozvole, rekli su.

Policajci su slučaj prosledili Upravi državne policije za istrage radi prikupljanja dokaza. Hesus Pineda iz policijske uprave Santa Barbare rekao je da je smrt bila slučajna.

- Maloletnica je tokom vožnje udarila u platformu, što je odmah izazvalo njenu smrt, piše San.

Kurir.rs/Slobodna dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja