05:39

ISTINA IZLAZI NA VIDELO General izneo šokantne tvrdnje: Vojnici sa zapada upadaju u Ukrajinu AMERIKANCI GAĐAJU NUKLEARNU ELEKTRANU

ukrajinska kriza

RAT SE NEĆE PRELITI NA OSTALE ZEMLJE EVROPE Stručnjaci za Kurir TV o opasnosti od sukoba: NATO I EU IMAJU PREĆUTAN DOGOVOR

Planeta -

Dragan Topalović, ekspert za bezbednost i Luka Kastratović predsednik Izvršnog odbora Kluba generala i admirala Srbije istakli su da bi ogromna katastrofa bila da se pogodi nuklearna elektrana koju je zauzela ruska vojska.

Dragan Topalović, ekspert za bezbednost istakao je da bi posledice gađanja elektrane bile ogromne.

- To je elektrana veća od Černobilja, samim tim bi i posledice bile veće. Svi znaju šta bi usledilo. Emanuel Makron, predsednik Francuske, poslednji je reagovao, još neke zemlje su potpisale zahtev da se ruski vojnici sklone odatle - kaže Topalović.

Kastratović i Topalović
foto: Kurir televizija

Luka Kastratović naveo je da je najveće pitanje ko vodi ovaj rat.

- Volodimir Zelenski radi sve prema instrukcijama Amerikanaca. Pisalo se da je bilo više granatiranja ove elektrane, a nema logike da Rusi ono što je u njihovim rukama to granatiraju da bi napravili podvalu. Amerikanci su vrsni u tome, to sve rade američki stručnjaci, a ne Zelenski. Iako bi prestala sa radom nuklearka, ne bi bila uklonjena opasnost. Bila bi kontaminacija ogromnih razmera, nema nekontaminiranog područja na zemljinoj kugli. Ovo je jedan veliki izazov i velika opasnost i videćemo koliko će Rusi sprečiti dronove i raketne napade sa zapada da aktiviraju nuklearku - kaže predsednik Izvršnog odbora Kluba generala i admirala Srbije Luka Kastratović.

Topalović je istakao da je NATO i EU donela odluku da se rat ne prelije u Evropu i na teritoriju Rusije.

Kastratović i Topalović
foto: Kurir televizija

- Zanimljiva je analiza gde se procenjuje moral i vreme trajanja koliko još ukrajinska vojska može ovo da izdrži. Procenjuje se da je to do osam nedelja - kaže Topalović.

Ruska vojska upotrebljava svoju strategiju, a ukrajinska pokušava neku svoju taktiku da sprovede, što se ne pokazuje tako dobro, kaže Topalović.

- Rat će trajati onoliko koliko Amerikanci to žele. Vidimo da pokušavaju da naprave novo žarište na Tajvanu, ali im baš i ne ide. Zapadna Evropa se umorila od pomaganja Rusiji. Amerika drži nekoliko tačaka na ivici rata da usmeri svetsku javnost na nove tačke, da bi prikrili svoje slabosti - kaže Kastratović.

Kastratović i Topalović
foto: Kurir televizija

- Rusija je rešila da neprijatelja ne čeka pred svojim vratima, već je bila primorana da preduzme stvari u svoje ruke. Istina sve više izlazi na videlo i zapad ne može više da prikrije suštinu sukoba. Ukrajinci nemaju obučenu vojsku za ovo oružje, najverovatnije sa tim dolazi i posada sa zapada, tako da su i oni uključeni u rat u Ukrajini - kaže Luka Kastratović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

06:37

RUSIJA PRIMENJUJE TAKTIKU TOTALNOG UDARA! Pilot precizno prognozirao kako i kad će se RAT ZAVRŠITI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track