SVET DRHTI ZBOG OVOG OBJEKTA U UKRAJINI! RUSIJA UPOZORAVA: Radioaktivnost bi mogla da prekrije Poljsku, Nemačku i Slovačku
Foto: EPA-EFE/RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY

zabrinjavajuće

SVET DRHTI ZBOG OVOG OBJEKTA U UKRAJINI! RUSIJA UPOZORAVA: Radioaktivnost bi mogla da prekrije Poljsku, Nemačku i Slovačku

Planeta -

Rusija je upozorila da bi mogla da zatvori nuklearnu elektranu Zaporožje ako Ukrajina nastavi sa granatiranjem postrojenja.

Zvaničnik ruskih snaga za radioaktivnu, hemijsku i biološku odbranu rekao je da su u dosadašnjim napadima oštećeni pomoćni sistemi za održavanje elektrane. Dodao je da bi u slučaju nesreće radioaktivni materijal prekrio Poljsku, Nemačku i Slovačku.

Nuklearna elektrana koju su okupirali Rusi, ali kojom upravlja ukrajinsko osoblje, u poslednje vreme je često poprište granatiranja, pri čemu se obe strane međusobno optužuju za napade.

Zaporožje
Zaporožjefoto: Printscreen/Twitter

Rusija je negirala da njene snage u postrojenju nuklearke drže teško naoružanje.

-Kijev priprema provokaciju tokom posete generalnog sekreata UN Antonija Gutereša. Ruske trupe nemaju teško naoružanje ni na teritoriji postrojenja ni na okolnom području. Tamo su samo vojne jedinice, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane, a prenosi Gardijan.

Ministarstvo tvrdi da Ukrajina raspoređuje snage na tom području i planira sutra iz Nikopolja da gađa elektranu, što se poklapa sa Guterešovom posetom Odesi, a nakon toga za napad da okrivi ruske snage.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track