APOKALIPSA NA KORZICI! Sa ostrva stižu snimci zastrašujućeg nevremena! Poginulo troje ljudi, među žrtvama i 13-godišnja devojčica
Foto: Printscreen/Youtube

nezapamćeno nevreme

APOKALIPSA NA KORZICI! Sa ostrva stižu snimci zastrašujućeg nevremena! Poginulo troje ljudi, među žrtvama i 13-godišnja devojčica

Planeta -

Tri osobe, uključujući tinejdžerku, poginule su u naletima vetra uraganske jačine koji je u četvrtak pogodio Korziku i 45.000 domaćinstava ostalo je bez struje, saopštile su vlasti.

Grad, jaka kiša i vetrovi čija je maksimalna brzina iznosila 224 km na sat zahvatili su francusko ostrvo dok je u delovima zemlje - koji su bili pogođeni nizom toplotnih talasa i jakim sušama - palo više kiše u samo nekoliko sati nego poslednjih meseci zajedno.

Na snimcima se može videti i kako se avion gotovo raspada od naleta jakog vetra.

Na Korzici, 13-godišnja devojčica je poginula kad je stablo palo na kamp u kome je odsela, a 72-godišnja žena smrtno je stradala kad je na njen automobil pao krov kolibe na plaži, pojasnile su vlasti.

Najmanje je 12 osoba povređeno je na ostrvu, a na moru traju operacije spašavanja, dodali su.

U kopnenom delu Francuske je pak oko 1000 domaćinstava ostalo bez struje, objavila je elektromreža Enedis.

U sredu uveče ulice Marseja bile su poplavljene, a potoci vode slivali su se niz stepenice u lučkom gradu, pokazuju smimci na društvenim mrežama.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track