TURISTI NA KRIMU SLUČAJNO OTKRILI LOKACIJE RUSKIH ODBRAMBENIH SISTEMA: Evo šta se vidi na fotografijama
Foto: Shutterstock

fotogragfije sa letovanja

TURISTI NA KRIMU SLUČAJNO OTKRILI LOKACIJE RUSKIH ODBRAMBENIH SISTEMA: Evo šta se vidi na fotografijama

Planeta -

Ruski turisti na Krimu objavili su na društvenim mrežama fotografije sa letovanja i tako slučajno otkrili pozicije ruskih vazdušnih snaga.

Među njima je korisnik društvene mreže VKontakte koji je objavio fotografiju ruskog S-400 odbrambenog sistema. Ta fotografija sadrži u sebi koordinate i pokazalo se da je snimljena nedaleko od mesta Moločnoje na Krimu.

Istraživač Benjamin Pitet smatra kako je ta ruska vojna oprema stigla kod grada Jevpatorija oko 20. avgusta, prenosi Njuzvik.

U drugom slučaju žena je objavila fotografiju na Instagramu koja tačno otkriva lokaciju ruskih protivvazdušnih raketnih odbrambenih sistema u blizini Jevpatorije.

Na fotografiji je označena lokacija fotografije uz naslov ''Pod zaštitom''.

Njen nalog brzo je izbrisan. Krim, koji je pripojen Rusiji 2014. godine, turistička je destinacija za Ruse.

Ranije ovog meseca, ukrajinsko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak koji ismeva ruske turiste u regionu, nakon što je gađana vazdušna baza Saki na poluostrvu.

Prijavljeno je da je najmanje 12 eksplozija pogodilo vazdušnu bazu, a neke su snimili kamerom ruski turisti u obližnjem odmaralištu na plaži.

Na jednom snimku vidi se ruska turistkinja kako plače dok napušta to područje.

Ukrajinska vlada ismejala je snimke u videu, sugerišući da ruski turisti "krenu kući" ili razmotre alternativna odredišta.

Ruske vlasti na Krimu saopštile su kako je tokom vikenda na Krimu došlo do nekoliko napada dromonom. Iako nema šteta, tamošnje vlasti smatraju kako su to Ukrajinci napravili kako bi napravili ''psihološki učinak''.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track