02:13

UŽIVO IZ MOSKVE! UKRAJINSKA KONTRAOFANZIVA PROPALA? Boljević: Rusija uništila 48 ukrajinskih tenkova i smaknula 1.200 vojnika

KURIR TV

UŽIVO IZ MOSKVE! UKRAJINSKA KONTRAOFANZIVA PROPALA? Boljević: Rusija uništila 48 ukrajinskih tenkova i smaknula 1.200 vojnika

Planeta -

Prof.dr Sergej Boljević, šef katedre patologije čoveka na Sečenovskom Univerzitetu u Moskvi, tvrdi da su dobili informacije da je ruska vojska uništila ukrajinsku kontraofanzivu.

Ukrajinske snage pokrenule su kontraofanzivu na jugu zemlje, sa ciljem da potisnu ruske trupe nazad preko reke Dnjepar i da povrate grad Herson.

Ukrajina je obećala da će isterati Ruse sa teritorije koju su zauzeli od početka invazije, uključujući južni region Hersona, dok je Moskva poručila da će zadržati te oblasti i da će zauzeti još veći deo teritorije.

Ukrajina, rat
foto: AP

- Oni su stvarno krenuli na Herson ogromnom količinom divizija, mada kako su krenuli tako su i uništeni. Jutros je velika masa informacija stiglo da je uništeno je 48 tenkova i 1.200 vojnika ukrajinske armije je poginulo. Tako da je taj napad za oslobađanje Herskonske oblasti bio zaustavljen u samom početku - tvrdi Boljević.

Boljević se takođe osvrnuo i na Zaporožje za koje je naveo da je krenula delegacija iz Kijeva ka njemu i da se iskreno nada da će biti objektivni.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Što se tiče Zaporožja bili su razgovori da se ona demilitarizuje, ali Rusija neće da razmislišlja o tome. Razmislite malo držiš tu stanicu i želiš sam sebe da bombarduješ. Znajući da ako uništiš tu stanicu doći će do nuklearne kataklizme gde neće nastradati samo Ukrajina, već i Rusija. Normalnom čoveku to ne ide u glavu. Nadamo se da će delegacija koja je jutros oko 7 sati krenula iz Kijeva prema Zaporožju biti objektivna. Čak se govori da će neki članovi delegacije ostati i nekoliko meseci tu. Trebali bi da kažu istinu, ne nama, već svetu - rekao je Boljević.

Herson može biti pripojen Rusiji samo prisilno

- Što se tiče Hersona njeno pripajanje Rusiji može samo da bude prisilno. Jer tamo živi samo petina Rusa. To je oblast koja je kada smo imali referendum za nezavisnost Ukrajine preko 90% ljudi je glasalo za nezavisnost. Strateški jeste dosta bitan jer ako ga Ukrajina povrati šalje žestoku poruku Rusiji da je ozbiljna u ovom ratu. Jer su jedina dva velika grada koje je Rusija uspela da ostvari Mariupolj i Herson - rekao je Dimitrije Milić, programski direktor Novog trećeg puta.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

22:51

UKRAJINSKI VOJNICI JURIŠAJU NA HERSON! Stručnjaci tvrde: Oslobodili 40 sela, do jeseni CELA OBLAST pod njihovom vlašću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track