09:41

RUSIJA ODRADILA DOMAĆI ZADATAK! Godinama se spremala za ovaj scenario: Evropa saterana u ćošak HITNO MORA NEŠTO DA MENJA!

KURIR Televizija

"RUSIJA ODRADILA DOMAĆI ZADATAK!" Godinama se spremala za ovaj scenario: Evropa saterana u ćošak HITNO MORA NEŠTO DA MENJA!

Planeta -

Evropa nije spremna na podelu moći, istakli su Goran Radosavljević i Vladimir Kovačević u jutarnjem programu Kurir televizije.

- Evropa je dovedena u situaciju da nema gde. U ovom trenutku Evropa uvozi više nafte iz Alžira nego iz Rusije, ako se ovako nastavi moraće za godinu, dve da nalaze alternativu - kaže profesor Goran Radosavljavić sa Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju.

Iz Rusije poručuju da će slati svoju naftu svima koji žele, a kako kaže industrijalac, koji je naveo da se Rusija godinama spremala za situaciju u kojoj se našla danas.

Rusija, gas, Evropa
foto: Kurir televizija

- Rusija je uradila svoj domaći zadatak, što mi još uvek nismo. Oni sve što su uvozili su supstituisali, tako da više ne uvoze ništa što se tiče života građana Rusije. Zapad nije pripremljen za to da su se karte promenile, ali mislim da će se vremenom prilagoditi na to - kaže industrijalac.

Tek sankcije na naftu i eventualne sankcije na gas su pogodile Rusiju.

Vladimir Kovačević, industrijalac, istakao je da svi pokušavaju da zaštite nacionalnu ekonomiju.

Rusija, gas, Evropa
foto: Kurir televizija

- Najvažnije je da vodimo računa o sopstvenoj ekonomiji. Bosna ne uvozi ni mrvicu struje. Da bismo razumeli svoj položaj moramo biti samokritični, problem se mora rešavati kada se pojavi - kaže Kovačević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track