00:55

GURAJU UKRAJINSKU MLADOST U SMRT! General Kovač: Rusi ih namame u džakove, a sada pripremaju snage za JURIŠ NA NIKOLAJEV I ODESU

šokantno

GURAJU UKRAJINSKU MLADOST U SMRT! General Kovač: Rusi ih namame u džakove, a sada pripremaju snage za JURIŠ NA NIKOLAJEV I ODESU

Planeta -

Rat u Ukrajini ušao je u 197. dan. Ukrajinske trupe napreduju ka istoku, Međunarodna agencija za atomsku energiju objavila je alarmantan izveštaj u kome je situaciju u Zaporožju ocenila kao slučaj bez presedana i pozvala na hitne mere.

Šef proruske administracije Zaporoške oblasti Jevhen Balički izjavio je danas da je moguće da će nuklearna elektrana Zaporožje biti isključena jer je konstantno granatira ukrajinska vojska.

Ministarstvo odbrane Rusije je navelo da zabranjuje ulazak velikom broju evropskih vojnih lidera, visokih bezbednosnih oficira, kao i predstavnicima kompanija za prodaju oružja.

Dr Dragan Petrović, naučni savetnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu, smatra da Evropa i SAD ima dovoljno ekonomske snage da pomognu Ukrajini, mada da su napravili veliku grešku kada je prestala saradnja sa Rusijom.

Kurir Televizija
foto: Kurir Televizija

- Nema sumnje da evropske zemlje imaju finansijske, ekonomske, pa i vojne mogućnosti da pomognu Ukrajini. Ukrajini treba najmanje 7 milijardi evra da bi preživela mesečno. Kijev može da obezbedi manje od trećine te sume i zato su srtvarno potrebne donacije. Međutim nije to ključna stavka iako su dali zajedno sa SAD preko 40 milijardi evra. Ključna stavka je što plaćaju ogroman ekonomski danak zbog nesaradnje sa Rusijom - rekao je Petrović za jutarnji program na Kurir televiziji.

Kurir Televizija
foto: Kurir Televizija

Mitar Kovač, general-major u penziji, osvrnuo se na ukrajinsku kontraofanzivu na Herson za koju tvrdi da je propala iako zapadni mediji govore drugačije.

- Kao vojniku veoma mi je neshvatljivo što mladost Ukrajine guraju u smrt i što je poginulo preko 3.000 vojnika. Mislili su da napreduju, mada ih je ruska vojska na nekoliko mesta pustila u džak. To je njihova taktika. Potom je zatvorila te džakove i bila u situaciji da pobije njihove vojsku i uništi dosta tehnike. Još samo u zapadnim medijima postoji ta ukrajinska ofanziva, dok u realnosti nje nema. Oni provociraju dalje konflikte u smislu daljeg provociranja ruske vojske. Ruska vojska prikuplja sada snage i u neko naredno vreme krenuće u ofanzivu na Nikolajev i Odesu - rekao je Kovač.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

13:16

UKRAJINA IMA KECA U RUKAVU? Pobedničku taktiku drže u VELIKOJ TAJNOSTI! Analitičari: RAZBIĆE RUSKU VOJSKU OKO HERSONA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track