03:54

ZA 48 SATI ISTINA ĆE ISPLIVATI! Zorić za Kurir TV o objavama ukrajinske i ruske strane PROCENITE KOJA STRANA JE U PRAVU

kontraofanziva

ZA 48 SATI ISTINA ĆE ISPLIVATI! Zorić za Kurir TV o objavama ukrajinske i ruske strane PROCENITE KOJA STRANA JE U PRAVU (ANKETA)

Planeta -

Rat u Ukrajini ušao je u 201. dan. Ukrajinske snage zabeležile su najveće napredovanje u oblasti Harkova od početka ruske invazije. Kijev je objavio da je preuzeo kontrolu nad gradovima Kupjansk i Izjum, uporištima ruskih snaga na tom delu fronta.

Boško Zorić, pukovnik PVO-a u penziji, je naveo šta obe strane kažu po pitanju ukrajinske kontraofanzive.

- Ako gledamo ukrajinsku stranu, znamo da je ona mesecima najavljivala kontraofanzivu, ali u Hersonskoj oblasti. Takođe da će nakon Hersona, njihova ofanziva biti usmerena ka Krimu. Sada pojedini ukrajinski zvaničnici tvrde da je bila vešta obmana odnosno deo psihološko-propagadnog rata kojim su hteli da obmanu rusku stranu, da ojača put prema Hersonskoj oblasti i zatvori put prema Krimu. Time bi oslabila svoje jedinice na drugim delovima fronta. Ovde se radi o izuzetno velikoj liniji fronta, skoro 2.000 kilometara. Pa ako uzmemo koliko je vojnika angažovano sa ruske strane to je jako veliki front u odnosu na mali broj vojnika - rekao je Zorić.

Kurir televizija
foto: Kurir Televizija

- Priča sa ruske strane kaže da su Rusi namerno proturali informacije i prikazivali sve slabosti svoje odbrane oko Harkova. Da bi navukli ukrajinsku vojsku. Kako kažu znali su da će ovo u Hersonu biti pripremana obmana i znali su da če ukrajinska vojska napasti na drugom pravcu i onda su ih tamo sačekali. To su reči ove dve strane, a procenjeno je da ćemo za 48 sati saznati pravu istinu - rekao je Zorić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:03

RAT SE NE MOŽE ZAVRŠITI GUBITKOM ZA RUSIJU! Bušatlija: Evropske zemlje su same sebi uvele sankcije, a Rusija se samo BOGATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track