ZELENSKI U IZNENADNOJ POSETI IZJUMU: Naša plavo-žuta zastava već se vijori nad Izjumom (FOTO)
Foto: STR / AFP / Profimedia

ruska invazija na ukrajinu

ZELENSKI U IZNENADNOJ POSETI IZJUMU: Naša plavo-žuta zastava već se vijori nad Izjumom (FOTO)

Planeta -

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski danas je iznenada posetio Izjum, važan strateški grad na istoku koji su nedavno oslobodile ukrajinske snage.

Izjum, ukrajinska zastava
Izjum, ukrajinska zastavafoto: STR / AFP / Profimedia

Moskva je koristila Izjum kao tačku iz koje su slali pojačanja na front u Donbasu. U toj regiji se, podsetimo, zahvaljujući munjevitom ukrajinskom kontranapadu, situacija potpuno promenila.

Zelenski u Izjumu
Zelenski u Izjumufoto: STR / AFP / Profimedia

Rusi se, naime, sad povlače, a Ukrajinci napadaju.

-Kad smo ranije gledali gore, uvek smo hteli da vidimo plavo more. Danas, kad gledamo gore, želimo da vidimo samo jednu stvar - ukrajinsku zastavu, objavio je Zelenski na društvenim mrežama uz fotografije iz Izjuma.

-Naša plavo-žuta zastava već vijori nad deokupiranim Izjumom. Tako će biti u svakom ukrajinskom gradu i selu. Idemo samo u jednom smeru - prema pobedi, rekao je Zelenski.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track