AMERI UDARILI NA KADIROVA: Kažu obogatio se preko Putina, a na meti i članovi njegove porodice!
Foto: Shutterstock, AP Dmitry Astakhov

opasno

AMERI UDARILI NA KADIROVA: Kažu obogatio se preko Putina, a na meti i članovi njegove porodice!

Planeta -

Američko ministarstvo finansija je 15. septembra dodalo najviše ruske finansijske zvaničnike, rođake čečenskog lidera Ramzana Kadirova i ruskog zvaničnika za prava dece koji navodno usmerava preseljenje ukrajinske dece u Rusiju na svoju crnu listu sankcija.

Prema nekim informacijama lideru čečena se stavlja na teret krađa ukrajinskog žita

Nove sankcije ciljaju na 22 pojedinca i dva entiteta za koje je Ministarstvo finansija saopštilo da su unapredile ciljeve Moskve u Ukrajini pre i nakon što je Rusija pokrenula invaziju na svog suseda.

Na spisku su tri Kadirovljeve žene i tri njegove odrasle ćerke. Takođe postavlja dodatne sankcije čečenskom lideru, koji je pod sankcijama SAD od decembra 2017.

Kadirov je unapređen u čin general-potpukovnika zbog svoje uloge u ratu Rusije protiv Ukrajine koji je pokrenut u februaru, saopštilo je Ministarstvo finansija, dodajući da su čečenske jedinice savezničke Kadirove operisale u Buči, predgrađu Kijeva, gde su ruske trupe počinile zverstva i uništene. domovi.

Kadirov je regrutovao za ratne napore Rusije preko klubova mešovitih borilačkih veština, što omogućava njemu i njegovim jedinicama da nastave svoju aktivnost u Ukrajini“, saopštio je odeljenje.

Kurir.rs/RFE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track