UKRAJINA DOBILA 800 TAJVANSKIH DRONOVA "REVOLVER 860": Letelica može da nosi 8 mina kalibra 60 mm! VIDEO
Foto: Pritnscreen/Youtube

Naoružavanje

UKRAJINA DOBILA 800 TAJVANSKIH DRONOVA "REVOLVER 860": Letelica može da nosi 8 mina kalibra 60 mm! VIDEO

Planeta -

Tajvan je Oružanim snagama Ukrajine prema poslednjim informacijam isporučio 800 jurišnih dronova "Revolver 860" koji mogu da nose do osam mina kalibra 60 mm.

Inače ova priča počela je da se odvija još krajem avgusta ove godine, kada je pojavila vest da će ta zemlja isporučiti naoružane drone Ukrajini preko Poljske, saopštila je bila tad tajvanska agencija CM Media.

Dron "Revolver" napravljen je prema šemi kvadrokoptera težak je 42 kilograma i iima prečnik od 1,35 metara. Može preći do 20 kilometara i može ostati u vazduhu od 20 do 40 minuta.

Princip rada ovog drona je sledeći, naime dron oslobađa minobacačke mine kalibra 60 mm putem specijalnog uređaja revolverskog tipa, koji omogućava, da se za razliku od ostalih dronova sličnog tipa na isti objekat-odnosno metu nanesu tačni udari i cilj eliminiše

Dron "Revolver 860" prema podacima proizvođača ima kapacitet nošenja 8 minobacačkih mina.

Inače, valja dodati da je u Ukrajinu već bio poslat manji broj tipova ovih dronova. Dejstvovanje ovog drona su zabeležila i ukrajinska vojska i navnodno da je ovaj dron eliminisao minom ruskog vojnika koji je lansirao PVO raketu iz prenosnog lansera i eliminisao ga.

Proizvošaći ovog drona rekli su u avgustu ove godine da je određeni, manji broj dronova kupila Poljska , odakle su ti dronovi poslati u Ukrajinu i da je najveći broj kupljenih drovoa upravo Poljska.

Inače, Tajvan je Ukrajini takođe isporučio 10 izviđačkih dronova za vertikalno uzletanje i sletanje EVOLVE 2 i delova pušaka AR 15.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track