MOĆNA ŽENA IZ SENKE ČUVA KIMU LEĐA: Novi detalji o navodnoj rođaci, evo koji joj je glavni zadatak! VIDEO
Foto: EPA-EFE/KCNA

misterija

MOĆNA ŽENA IZ SENKE ČUVA KIMU LEĐA: Novi detalji o navodnoj rođaci, evo koji joj je glavni zadatak! VIDEO

Planeta -

Identitet misteriozne žene koju je nedavno primetio severnokorejski lider Kim Džong Un zbunio je stručnjake i podstakao spekulacije da je ona odana polusestra, navodi se u izveštajima u sredu.

Mogući „asistent“ — često fotografisana u haljini tamne boje i sa tašnom — viđen je iza Vrhovnog vođe na koncertu na otvorenom prošle nedelje, kao i na nekoliko drugih događaja poslednjih meseci, navodi Gardijan.

Takođe je viđena kako nosi fascikle sa govorima koji je Kim održao u parlamentu zemlje, u kojem se zakleo da nikada neće odustati od nuklearnog oružja, 8. septembra, navodi list.

Poznavaoci su prvi put primetili ženu koja prati diktatora u februaru - i teoretizirali su da je ona rođaka i verovatno Kimina starija polusestra.

„Ona bi mogla biti tajanstvena polusestra Kim Džong Una, Kim Sol Song, koja je navodno ostala aktivna u partijskom rukovodstvu iza kulisa“, pisao je u aprilu američki sajt NK Nevs, koji pomno prati dešavanja u zemlji.

„Nova pomoćnica je viđena kako lebdi blizu Kima kako drži veliku torbu tokom četiri njegova javna pojavljivanja ovog meseca, a viđena je i kako drži [Kim] njegov govor na velikoj zabavi krajem februara.

Kim Sol-Song je verovatno u svojim 30-im ili 40-im godinama i „i dalje je aktivna u partijskom rukovodstvu iza kulisa“, navodi agencija

Strogo kontrolisani državni mediji Severne Koreje mesecima objavljuju fotografije i video snimke žene u blizini Kima, ali tek treba da je identifikuju.

Misterija dolazi kada je sestra vrhovnog vođe, Kim Jo-Jong, 34, postala jedna od najvažnijih ličnosti u severnokorejskom režimu poslednjih godina.

Ona se naširoko smatra glavnim propagandistom zemlje i često predstavlja svog moćnog brata u inostranstvu.

„Ona je jedna od retkih ljudi koji mogu slobodno da razgovaraju o bilo čemu sa liderom Kimom“, rekao je Jang Mu-džin, profesor na Univerzitetu za studije Severne Koreje u Seulu 2018.

Ove godine, diktator je imenovao i prvu ženu za ministra spoljnih poslova, Čoe Son-hui (57).

Kurir.rs/NY Post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja