DAJ, ODRASTI VIŠE! Kanadski premijer zapevao Boemsku rapsodiju uoči kraljičine sahrane VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

karaoke

DAJ, ODRASTI VIŠE! Kanadski premijer zapevao Boemsku rapsodiju uoči kraljičine sahrane VIDEO

Planeta -

Kancelarija Džastina Trudoa stala je u odbranu kanadskog premijera, nakon što je snimljen kako peva hit grupe Kvin "Bohemian Rhapsodi" u jednom londonskom hotelu, dva dana pre kraljičine sahrane.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama, premijer vidi i čuje kako peva Boemsku rapsodiju. I dok su jedni optužili premijera na nepoštovanje kraljice koja je bila i šef kanadske države, drugi su stali u njegovu odbranu.

"Nastup" Trudoa snimljen je u Korintiji, gde je boravila kanadska delegacija, u subotu 17. septembra uveče. Trudo je u majici, naslonjen na klavir, dok Gregori Čarls, muzičar iz Kvebeka i dobitnik ordena Kanade, svira Boemsku rapsodiju.

Dok je Čarls kanadskom Glob end mejlu rekao da je veče bilo "veoma zabavno" i ga je podsetilo na karipske sahrane na kojima se teški trenuci prepliću sa onima koji slave život, bilo je i onih koji su kritikovali Trudoa.

"Sramota nije dovoljno dobra reč. On je premijer, na javnom mestu, uoči kraljičine sahrane. I ovako se ponaša?", naveo je kolumnista Gloub end mejla, Endru Kojn.

Vivijan Berkovici, bivša kanadska ambasadorka u Izraelu, rekla je da je Trudo "kanadski premijer koji predstavlja Kanadu na nedelju dana žalosti za kraljicom. Naš šef države. Ovde se ne radi o Džastinu. Ali on treba da odraste.“

Sa druge strane mnogi su mislili da je čitava stvar preuveličana.

"On... peva. Od svih sramotnih stvari koje je Džastin Trudo rekao i uradio, ovo se ne računa", rekao je Emet Mekfarlejn, vanredni profesor političkih nauka na Univerzitetu Vaterlo, Ontario.

Trudoov portparol rekao je da se premijer posle večere družio sa članovima kanadske delegacije, koji su se okupili da odaju počast životu i službi Njenog Veličanstva.

Bilo je i duhovitih komentara.

Muzički novinar Adam Fajbel se našalio: "Ne mislim da je Džastin Trudo koji peva Bohemian Rhapsodi pokazao nepoštovanje prema kraljici, ali znam dovoljno o ​​karaokama da vidim da je to nepoštovanje prema grupi Kvin".

Kurir.rs/BBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track