DUMA SAMO ČEKA REZULTATE REFERENDUMA: Po hitnom postupku donosi odluke o pripajanju novih teritorija Ruskoj Federaciji!
Foto: EPA / ALEXANDER ASTAFYEV / Sputnik

hrabro

DUMA SAMO ČEKA REZULTATE REFERENDUMA: Po hitnom postupku donosi odluke o pripajanju novih teritorija Ruskoj Federaciji!

Planeta -

Državna duma će po rezultatima referenduma moći hitno da donese sve neophodne odluke u vezi sa uključivanjem novih teritorija u sastav Ruske Federacije. Ovo je dopisniku TASS-a u utorak izvestio šef kontrolnog komiteta Državne dume Oleg Morozov.

"Postoji iskustvo pripajanja Krima Ruskoj Federaciji. Nakon objavljivanja rezultata referenduma, procedura je trajala bukvalno satima. Mislim da će se u ovom slučaju sastati i parlament da odobri odgovarajuću odluku, ako građani tako želim, hitno“, rekao je Morozov.

Prema njegovim rečima, sa ovim pitanjem ne treba odlagati, budući da će „za tim uslediti neizbežne pravne, političke i vojne odluke u vezi sa zaštitom ruskih državljana koji žive na teritorijama koje su ušle u sastav Rusije“. Baš kao što će biti potrebno obnoviti teritorijalni integritet ovih administrativno-teritorijalnih formacija“, naglasio je Morozov.

Ranije je predsednik Narodnog saveta Luganske Narodne Republike Denis Mirošničenko izvestio da će referendum o ulasku LNR u Rusiju biti održan od 23. do 27. septembra. Kasnije je šef Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin najavio da će istovremeno biti održan i referendum o ulasku DNR u sastav Ruske Federacije. Od 23. do 27. septembra biće održani i referendumi o ulasku Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track