01:59

AREŽINA EKSKLUZIVNO IZ HONG KONGA ZA KURIR TV Otkrila o političkim dešavanjima u Kini BIRA SE NOVO RUKOVODSTVO?! (VIDEO)

KURIR TELEVIZIJA

AREŽINA EKSKLUZIVNO IZ HONG KONGA ZA KURIR TV OTKRILA Kina i Rusija saglasni po pitanju SAD: KRŠE LJUDSKA PRAVA? (VIDEO)

Planeta -

Povodom odsustva ruskog i kineskog predsednika sa 77. sednice Ujedinjenih nacija, gošća jutarnjeg programa Kurir televizije bila je Sanja Arežina, autorka knjige "Kina u Evropi" i dobar poznavalac političkih i društvenih prilika u Kini, koja se u program preko skajpa uključila iz Hong Konga.

Sanja Arežina
foto: Kurir Televizija

Arežina je govorila o najvažnijim trenutnim političkim zbivanjima u Kini i istakla da su stavovi Rusije i Kine saglasni po pitanju Sjedinjenih Američkih država koju su ove dve države ocenile kao najvećeg krišioca ljudskih prava u svetu, zamerajući SAD mešanje u unutrašnju politiku suverenih država.

- Politička dešavanja koja su u trenutnom fokusu pažnje u Kini jesu održavanje 20.nacionalnog kongresa komunističke partije Kine, na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo ove partije, kao i poseta kineskog predsednika SI Đinpinga Kazahstanu i Uzbekistanu, kojoj prilikom je održan sastanak Šangajske Organizacje za Saradnju - rekla je Arežina.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track